15:00 20.03.2015

Голландські слідчі вирушили на обстеження раніше недоступних їм районів катастрофи малайзійського "Боїнга"

2 хв читати
Голландські слідчі вирушили на обстеження раніше недоступних їм районів катастрофи малайзійського "Боїнга"

Експерти з Нідерландів знову вирушили в Україну у зв'язку з тим, що їм надано розширений доступ до зони аварії малайзійського "Боїнга", зокрема місць, що раніше вважалися небезпечними через бойові дії, йдеться в заяві міністерства юстиції Нідерландів.

"Команда з 12 людей у складі працівників міністерства оборони та поліції виїхала в Україну й залишиться там до 28 березня", - зазначено в документі.

Групу супроводжуватиме представник Ради безпеки Нідерландів.

Згідно із заявою, експерти оглянуть низку нових місць, зокрема район на північний захід від села Петропавлівка, який вони раніше не могли відвідати з міркувань безпеки.

Окрім цього, у квітні нідерландська сторона планує направити в цей район повномасштабну місію з вивчення району аварії літака.

У повідомленні зазначено, що в селі Петропавлівка, розташованому за 10 км на захід від основного району виявлення уламків лайнера поблизу села Грабового, проведено роботи зі збору уламків "Боїнга", які пізніше буде відправлено до Харкова, додали в міністерстві.

Малайзійський "Боїнг", що здійснював рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав аварії 17 липня 2014 р. в Донецькій області. На борту лайнера перебували 298 людей, усі вони загинули. Із них - 196 підданих Нідерландів, а також 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії. Серед жертв також громадяни Індонезії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, піддані Великої Британії, Канади та Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА