13:50 23.03.2015

Наливайченко заявляє про причетність чиновників Дніпропетровської ОДА до діяльності ОЗУ

2 хв читати
Наливайченко заявляє про причетність чиновників Дніпропетровської ОДА до діяльності ОЗУ

Посадовці Дніпропетровської обласної державної адміністрації підтримують озброєні злочинні угруповання, що діють у Донецькій та Дніпропетровській областях, заявляє глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"І злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій та Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей, - це єдине організоване злочинне угруповання, єдина банда. Саме вона звертається, а іноді навіть отримує підтримку, а ми обгрунтовано підозрюємо фінансування посадовцями Дніпропетровської обласної державної адміністрації", - сказав В.Наливайченко на брифінгу в Києві в понеділок.

"Двох з них, я підтверджую це, допитала Служба безпеки України за однією із справ про викрадення громадянина України Величка", - додав він.

Пізніше глава СБУ уточнив, що було допитано заступника голови - керівника апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана й заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника. "Ті, яких ми допитали і які погрожували, - громадянин України Олійник і громадянин України Корбан", - зазначив глава СБУ.

За його словами, посадовці Дніпропетровської обладміністрації перешкоджають розслідуванню.

"Усі посадовці, особливо в Дніпропетровській обласній державній адміністрації зараз погрожують нашим слідчим, які через загрозу застосування незаконних збройних формувань, зокрема, "Січ" - підприємство, яке нібито є охоронною структурою. Зараз нам погрожують застосуванням цих озброєних людей, щоб зупинити слідство і затримати вбивцю", - заявив В.Наливайченко, запевнивши, що це зробити таким структурам не вдасться.

Глава СБУ повідомив, що генеральний прокурор об'єднав в одне провадження кримінальні провадження про вбивство капітана СБУ, викрадення громадян України, "результати всіх обшуків і вилучення небезпечної зброї та вибухівки".

"Організовані злочинні угруповання добре профінансовані, скоординовані, з виходами на політичних представників, зокрема народних депутатів, із впливом і координацією, як ми обгрунтовано підозрюємо, посадовцями окремих обласних державних адміністрацій, здійснювали злочинні викрадення людей, тортури, озброєні, зокрема у стані алкогольного сп'яніння, контрабандні перевезення високоліквідних вантажів, передусім алкоголю й сигарет", - розповів В.Наливайченко.

Як повідомлялося раніше, 26 лютого колишній секретар Дніпропетровської міськради Максим Романенко виступив із заявою про зникнення директора департаменту корпоративних прав міськради Олександра Величка.

За фактом зникнення О.Величка М.Романенко звернувся до генерального прокурора, керівників МВС і СБУ про "зникнення й захоплення його як заручника". М.Романенко стверджував, що О.Величко в день зникнення подзвонив йому з невідомого номера та повідомив, що від нього вимагають, аби М.Романенко написав заяву про звільнення.

За фактом зникнення О.Величка відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального Кодексу України "умисне вбивство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА