10:23 24.03.2015

Статус учасника бойових дій в Україні вже отримали 22 тис. осіб, більше половини з них - військовослужбовці

2 хв читати
Статус учасника бойових дій в Україні вже отримали 22 тис. осіб, більше половини з них - військовослужбовці

Статус учасника бойових дій в Україні вже отримали 22 322 тис. осіб, зокрема 11 753 тис. військовослужбовців і співробітників армії, повідомив представник департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони України Сергій Кучеренко.

"На сьогодні міжвідомчою комісією, що діє при Держслужбі у справах ветеранів війни та учасників АТО, встановлено статус учасника бойових дій 22 тис. 322 особам. Зокрема 11 тис. 753 - це військовослужбовці та працівники ЗСУ", - повідомив він на брифінгу у вівторок у Києві.

С. Кучеренко нагадав, що для спрощення надання статусу бойових дій в лютому уряд надав право Міноборони та іншим силовим відомствам самим надавати такий статус особам, які брали участь в АТО.

Міжвідомча комісія розглядатиме спірні питання, і визначатиме статус учасника бойових дій для осіб, які прямували до зони АТО за рішенням керівників підприємств, установ.

Він також озвучив перелік документів, необхідних для отримання такого статусу: довідка-витяг з наказу командира військової частини про направлення особи в АТО, наказ про прибуття для виконання бойових завдань, довідка, отримана після виконання бойових дій, довідка з антитерористичного центру про те, що особа полишила зону АТО, наказ командира про прибуття особи до пункту постійної дислокації, ксерокопія першої сторінки паспорта та фото.

"Зараз систему буде спрощено... раніше цей пакет документів розглядали і узгоджували різні відомства, зараз же все буде робити Міноборони. Військовослужбовцям і працівникам ЗСУ видаватимуть посвідчення (учасників бойових дій - ІФ) кадрові органи, особам, звільненим з військової служби - обласні комісаріати", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА