15:38 24.03.2015

Укрексімбанк та Ощадбанк - надійні банки, що виконують зобов'язання перед вкладниками - Мінфін

2 хв читати
Укрексімбанк та Ощадбанк - надійні банки, що виконують зобов'язання перед вкладниками - Мінфін

Міністерство фінансів України заперечує вплив зниження рейтингів державного Укрексімбанку та Ощадбанку (обидва - Київ) міжнародним рейтинговим агентством Fitch на їхню поточну роботу, здатність виконувати зобов'язання перед вкладниками, йдеться в повідомленні Мінфіну на веб-сайті.

"Міністерство фінансів України повідомляє, що дія міжнародного рейтингового агентства Fitch від 20 березня 2015 року щодо рейтингу Укрексімбанку та Ощадбанку як емітентів цінних паперів в іноземній валюті жодним чином не пов'язана з поточною роботою цих банків та їхнім фінансовим становищем. Також ця дія не впливає на здатність державних банків виконувати зобов'язання перед вкладниками", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, пріоритетом для уряду України є забезпечення стійкості фінансової системи країни, зокрема надійності банківських вкладів громадян у державних банках. З цією метою наприкінці 2014 року було здійснено докапіталізацію Укрексімбанку та Ощадбанку.

"Уряд гарантує збереження банківських вкладень громадян та захист інтересів вкладників цих державних банків. Зокрема, Ощадбанк є єдиним в Україні, який має державну гарантію за 100-відсотковими вкладами населення (без обмеження застрахованої суми вкладу)", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою Fitch, дія рейтингового агентства є наслідком заяви Міністерства фінансів від 13 березня про реструктуризацію державного боргу за державними зовнішніми запозиченнями та можливої реструктуризації місцевого боргу за місцевими зовнішніми запозиченнями і зовнішніх позик суб'єктів господарювання державного сектора економіки України, зокрема державних банків.

Листом про наміри на адресу Міжнародного валютного фонду Україна взяла на себе зобов'язання провести консультації з власниками боргу державного сектора з метою поліпшення середньострокової економічної прийнятності боргу. У рамках цього процесу державні банки можуть розпочати процес реструктуризації, під час якого запропонують тримачам своїх єврооблігацій переглянути умови їхнього випуску.

Як повідомлялося, Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Укрексімбанку та Ощадбанку, а також рейтинги їхнього пріоритетного боргу в іноземній валюті до рівня "CC" із "CCC" та підтвердило довгострокові РДЕ банків у національній валюті на рівні "CCC".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА