16:12 26.03.2015

Мініфраструктури України звернулося до Литви з проханням передати невикористовувану залізничну техніку

1 хв читати

Міністерство інфраструктури України звернулося до Литви з проханням безкоштовно передати невикористовувані електропоїзди ЕР9М і тепловози 2М62.

"За кошти Євросоюзу Литва останніми роками суттєво оновила парк тепловозів і електропоїздів: придбано 44 нові вантажні тепловози Siemens Eurorunner ER20 та десять двоповерхових електропоїздів Skoda CityElefant EJ575. Це дало змогу вивести з експлуатації частину електропоїздів ЕР9М і тепловозів 2М62", - написав радник міністра інфраструктури України Олександр Кава на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, залізниці України зазнають гострої нестачі електропоїздів змінного струму. Особливо це відчутно на Львівській і Південній залізницях, що призводить до необхідності використовувати більш витратні дизель-поїзди в приміському сполученні на електрифікованих лініях.

"Отримані електропоїзди "Укрзалізниця" зможе використовувати в приміському сполученні Полтавської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Львівської та Харківської областей. Дуже сподіваюся, що уряд Литви піде нам назустріч у цьому питанні", - написав радник міністра інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА