13:23 30.03.2015

Радниками держбанків, "Укрзалізниці" та Києва у разі реструктуризації ними зовнішнього боргу будуть радники Мінфіну Lazard та White&Case

2 хв читати
Радниками держбанків, "Укрзалізниці" та Києва у разі реструктуризації ними зовнішнього боргу будуть радники Мінфіну Lazard та White&Case

Державні Ощадбанк, Укрексімбанк, "Укрзалізниця" та Київська міськрада у разі реструктуризації своїх зовнішніх боргів залучатимуть тих самих радників, послугами яких користується для цих цілей Міністерство фінансів: фінансового - французьку Lazard Frères SAS, юридичного - британську White&Case LLP.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів оформив постановою №132 від 25 березня, яку опубліковано в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" у суботу.

"Міністерство фінансів здійснює координацію заходів щодо підготовки та здійснення правочинів... та погоджує такі правочини", - йдеться також у документі.

Згідно з ним, умови співпраці фінансового радника Lazard із держбанками, Києвом та "Укрзалізницею" будуть такими самими, як і з Мінфіном: 0,18% від суми операцій із реструктуризації зовнішнього держборгу України, а з юридичним радником вони визначатимуться окремими договорами.

Оплату послуг радників позичальники здійснюватимуть за рахунок власних коштів і бюджету Києва, йдеться також у постанові.

Як повідомлялося, після затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) нової чотирирічної програми розширеного фінансування для України на $17,5 млрд, Мінфін із 13 березня розпочав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу з метою скоротити видатки на його обслуговування та погашення на $15 млрд у період дії програми. Уряд пропонує включити в реструктуризацію боргових зобов'язань України єврооблігації Києва, державного Ощадбанку та Укрексімбанку, а також "Укрзалізниці", проте зазначені позичальники провадитимуть консультації з кредиторами щодо умов реструктуризації їхніх позик як окремі юрособи.

У рамках підготовки до переговорів із зовнішніми кредиторами Мінфін відібрав компанію Lazard як свого фінансового радника та глобального координатора майбутньої боргової операції, а також White&Case як юридичного радника.

Згідно з даними Мінфіну, заборгованість України на кінець 2014 року за єврооблігаціями становила $17,28 млрд, з яких єврооблігації на $1 млрд під гарантії США не включені до планів реструктуризації.

Із загального розміру прямого та гарантованого державою боргу $69,81 млрд на кінець 2014 року погашення 14,9% припадає на 2015 рік, а ще 47,6% - на 2016-2019 роки, а середній термін боргу до погашення - 4,8 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА