14:19 30.03.2015

USAID виділить МЕРТ $30 млн на розширення експорту й навчання управлінців

2 хв читати
USAID виділить МЕРТ $30 млн на розширення експорту й навчання управлінців

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) виділить Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) $30 млн впродовж трьох років на чотири програми, основна з яких - розширення експортних можливостей України.

Меморандум про фінансування програм підписали президент WNISEF Ярослава Джонсон і міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус у Києві в понеділок.

"Цього року фонд переходить на новий етап діяльності з новими програмами. Фонд надаватиме необхідну допомогу для вирішення нагальних проблем України", - сказала вона.

За словами Я.Джонсон, фонд надаватиме МЕРТ технічну допомогу для розробки політики сприяння експорту, стипендії для отримання ступенів МВА, надаватиме пільгові кредити компаніям, які створюватимуть нові робочі місця й розв’язуватимуть проблеми переселенців та біженців. Також фонд координуватиме зусилля місцевих органів влади в проектах з поліпшення умов життя.

За словами Айвараса Абромавічуса, основну частину коштів буде спрямовано саме на розширення експортних ринків для українських підприємств. "Нам важлива будь-яка підтримка: політична, фінансова, військова. Макрофінансова допомога нам дуже допомагає, вона спрямована на стабілізацію економіки. Але кроки, які роблять USAID спільно з Western NIS Enterprise Fund, звичайно, сприятимуть тому, щоб у державному управлінні з’явилися висококваліфіковані фахівці", - сказав він.

WNISEF у своєму прес-релізі повідомив, що програма у розмірі $30 млн фінансується за рахунок частини прибутку, отриманого фондом від інвестиційної діяльності.

WNISEF - перший в Україні і Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $150 млн. Фонд понад 20 років інвестував у підприємства малого і середнього бізнесу. Фінансування WNISEF здійснювалося урядом США через USAID. Від часу свого створення WNISEF інвестував понад $168 млн у 118 компаній в Україні та Молдові. Управління інвестиційним портфелем WNISEF в Україні та Молдові здійснює Horizon Capital.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА