15:36 30.03.2015

Слідство має заяви свідків про склад екіпажу "Бука", що збив малайзійський "Боїнг" на Донбасі - Наливайченко

1 хв читати
Слідство має заяви свідків про склад екіпажу "Бука", що збив малайзійський "Боїнг" на Донбасі - Наливайченко

Повний склад екіпажу російського зенітно-ракетного комплексу "Бук", який підозрюють у причетності до знищення пасажирського авіалайнера "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, наразі не встановлено, але слідство має заяви свідків.

"На сьогоднішній день повністю склад екіпажу не встановлено", - сказав генеральний прокурор України Віктор Шокін на прес-конференції в понеділок у Києві.

"Але заяви свідків (щодо складу екіпажу "Бука" - ІФ) є, і для розслідування дуже важливо опитувати конкретних осіб", - додав присутній на прес-конференції глава СБУ Валентин Наливайченко.

Як повідомлялося, "Боїнг 777-200" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), розбився 17 липня 2014 року на Донбасі поблизу селища Грабове на території, що контролюють незаконні збройні формування.

На борту літака перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 196 підданих Нідерландів, 44 громадяни Малайзії (серед яких 15 членів екіпажу), 27 громадян Австралії. Серед жертв також громадяни Індонезії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, піддані Великобританії, Канади та Нової Зеландії.

Згідно з попередніми висновками міжнародного розслідування, причиною аварії був зовнішній вплив на авіалайнер. Найпоширенішою є версія, за якою авіалайнер розбився в результаті ракетної атаки. Київ вважає, що "Боїнг-777" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА