10:49 31.03.2015

Спецслужби РФ намагаються розхитати ситуацію на Харківщині, але зустрічають опір українських правоохоронців - голова ОДА

2 хв читати
Спецслужби РФ намагаються розхитати ситуацію на Харківщині, але зустрічають опір українських правоохоронців - голова ОДА

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін заявляє, що ситуацію в області намагаються розхитати диверсійні групи, які курирують спецслужби Російської Федерації.

"Представники спецслужб нашого північного сусіда не полишають бажання щодо дестабілізації - як політичної, так і економічної на території Харківської області. Вони проводять диверсійні дії", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

Водночас голова ОДА високо оцінив роботу обласних правоохоронців.

"Я вважаю, що правоохоронці Харківської області працюють у посиленому режимі і на достатньому рівні справляються з цією ситуацією. Ми маємо чітко розуміти, що жодна країна не може закритися від терактів на 100% - ні США, ні Франція, ні Ізраїль. Тому треба з розумінням підходити до цього питання", - зазначив він.

В.Райнін поінформував, що за останній час правоохоронці затримали понад 50 диверсійно-розвідувальних груп, які розгорнули свою діяльність в Харківській області.

"Необхідно чітко розуміти, що протистоїть серйозний противник, і дуже предметно робить спроби розхитати ситуацію в нашій області. За кожною диверсійною групою, за нашими даними, стоїть співробітник ФСБ Росії, який в тому чи іншому вигляді координує і контролює діяльність кожної диверсійної групи. За останній час ми таких груп затримали понад 50", - повідомив він.

В.Райнін нагадав, що прокуратура та управління СБУ порушили справи за статтею про фінансування тероризму щодо низки злочинних осіб і груп, які очолював колишній лідер "Оплоту" Євген Жилін. Його оголошено в розшук.

Голова ОДА також пообіцяв і надалі жорстко реагувати на прояви такої протиправної діяльності.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА