10:07 03.04.2015

Мін’юст оскаржить у ВАСУ рішення апеляційного суду щодо соцвиплат на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу - Петренко

2 хв читати
Мін’юст оскаржить у ВАСУ рішення апеляційного суду щодо соцвиплат на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу - Петренко

Міністерство юстиції оскаржить у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) рішення Київського апеляційного адміністративного суду про необхідність здійснення соціальних виплат на територіях Луганської та Донецької областей, нині підконтрольних "ДНР" і "ЛНР", заявив міністр юстиції Павло Петренко, відповідаючи на запитання про те, якими будуть дії влади щодо відповідного рішення суду.

"У мене просте запитання до суддів Апеляційного суду, які винесли це рішення. Їх, напевно, треба просто відправити разом з інкасаторами або співробітниками Державної казначейської служби на не підконтрольну Україні територію, щоб вони туди відвезли гроші для виплати пенсій, - тоді яке б рішення вони прийняли?", - зазначив глава Мін’юсту в ефірі Першого національного телеканалу в четвер увечері.

Він також наголосив, що нині не стоїть питання про те, що українська влада не хоче виплачувати відповідні кошти громадянам. "Ці гроші акумульовані, щоб виплатити їх нашим громадянам, які переїжджають із підконтрольної терористам території, або після звільнення цих територій", - пояснив міністр.

"Ухвалювати такі рішення, коли ти сидиш у теплому кабінеті Апеляційного суду, та давати доручення співробітникам казначейства або держбанку – а до слова, кілька співробітників були вбиті ще минулого року, коли везли гроші, ризикуючи своїм життям – це популізм", - наголосив П.Петренко.

Як повідомлялося, в четвер народний депутат, заступник голови парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул заявив про набуття чинності рішенням суду, згідно з яким Україна має почати виплачувати пенсії та інші соціальні виплати жителям не підконтрольних владі України територій Донбасу.

"Із сьогоднішнього дня мають бути відновлені виплати пенсій і допомоги мирним жителям у зоні конфлікту. Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Кабміну, якою влада спробувала залишити мільйони людей - пенсіонерів, багатодітних матерів, інвалідів - без грошей. Із сьогоднішнього дня набуває чинності рішення Київського окружного адміністративного суду про відновлення виплат", - заявив він.

О.Вілкул також повідомив, що представники Кабміну після засідання заявили, що подаватимуть касаційну скаргу до ВАСУ, "але рішення Київського окружного адміністративного суду набирає законної сили сьогодні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА