15:08 03.04.2015

У будинку Бочковського під Києвом у п'ятницю відбувся обшук - адвокат

2 хв читати

Обшук у будинку екс-голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, який розпочався рано вранці п'ятниці, завершився близько 14.00, повідомив його адвокат Ігор Федоренко.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він зазначив, що обшук проводився в рамках кримінальних справ стосовно його підзахисного, що об'єднані в одне провадження.

"Я можу сказати, що в результаті обшуку не було знайдено жодних документів, що мають відношення до цієї справи, а також будь-яких матеріальних цінностей або значних сум коштів", - сказав В. Федоренко.

Адвокат зазначив, що у нього немає претензій до правоохоронців щодо процедури проведення обшуку, але звернув увагу, що його можна було провести у більш коректній формі стосовно людей, які перебували в приміщенні під час проведення обшуку.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали голову ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру, що в п'ятницю суд мав ухвалити рішення про обрання їм запобіжного заходу.

Клопотання про арешт С. Бочковського та його заступника В. Стоєцького 27 березня було відкликано із суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення. Нове буде передано до суду в суботу вранці, 28 березня.

Адвокат С. Бочковського В. Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення за чотирма новими кримінальними справами.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С. Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. В. Стоєцькому суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 1,182 млн грн.

1 квітня В. Стоєцький вийшов під заставу.

С. Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня. За словами адвоката, з ізолятора екс-глава ДСНС одразу поїхав до лікарні - у нього загострився цукровий діабет і підвищився тиск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА