15:50 03.04.2015

Колишній ректор Мельник вимагає відновлення на посаді через суд - нардеп Суслова

2 хв читати
Колишній ректор Мельник вимагає відновлення на посаді через суд - нардеп Суслова

Колишній ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник вимагає відновлення на посаді ректора в судовому порядку, заявляє народний позафракційний народний депутат Ірина Суслова.

"Зараз пан Мельник вимагає відновлення на посаді ректора Податкового університету, і про це свідчить той факт, що на сьогодні він подав відповідний позов до суду про визнання того, що його звільнили під тиском і його звільнення є незаконним", - заявила вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

При цьому І.Суслова додала: "Щодо адміністративного позову про відновлення його на посаді суд призначено на 15 квітня".

Як повідомлялося, колишнього ректора було затримано 27 липня 2013 року співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав і отримав від двох українців хабарі у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого ВНЗ.

1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на колишнього ректора надягли електронний браслет. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзахід. Між тим 9 серпня стало відомо, що він втік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня екс-ректор був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

1 квітня 2014 року глава МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що українські правоохоронці затримали в аеропорту П. Мельника по прибуттю з Лондона.

2 квітня 2014 року Печерський районний суд Києва оголосив ухвалу про продовження П.Мельнику терміну тримання під вартою до 30 травня з можливістю внесення застави.

24 червня 2014 року прес-служба МВС України повідомила, що справа П. Мельника була спрямована до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА