14:21 10.04.2015

"Укроборонпром" і підприємства Львівської області домовилися про розширення співпраці у сфері імпортозаміщення

2 хв читати
"Укроборонпром" і підприємства Львівської області домовилися про розширення співпраці у сфері імпортозаміщення

Державний концерн "Укроборонпром" та 11 підприємств Львівської області підписали в п'ятницю меморандум про поглиблення співпраці у сфері імпортозаміщення комплектуючих для вітчизняного військово-промислового комплексу (ВПК).

Як розповів журналістам генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов, концерн готовий замовити підприємствам, що не входять до його складу, 20 тисяч найменувань виробів для українського ВПК.

"20 тисяч найменувань виробів "Укроборонпром" готовий замовити у підприємств, що не входять до складу концерну. Цю продукцію ми раніше отримували з інших країн. Ми на сьогодні пропонуємо роботу підприємствам будь-якої форми власності. Є бажання створювати в Україні робочі місця та залишати ці гроші в країні", - наголосив він.

За словами голови "Укроборонпрому", договір є відкритим, до нього може приєднатися будь-яке підприємство, що відповідає вимогам концерну.

У свою чергу голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що співпраця з "Укроборонпромом" дасть значний економічний ефект для регіону.

"Це великий економічний ефект. Локалізація виробництва в Україні і, зокрема, у Львівській області приведе до здешевлення продукції, яке становитиме сотні мільйонів гривень. Крім того, підприємства області отримають стабільні замовлення і зможуть поліпшити своє економічне становище та розвиватися", - зазначив О.Синютка.

У рамках співпраці було підписано договір про кооперацію між "Укроборонпромом" та Львівським бронетанковим заводом і його партнерами щодо виробництва легкої броньованої машини "Дозор-Б".

За словами Р.Романова, кілька років документація щодо цієї машини "лежала на папері", але за кілька місяців Львівський бронетанковий завод цей проект утілив у життя.

Р.Романов розповів, що місяць тому відбувся перший запуск автомобіля, а нині "Дозори" вже проходять випробування у військах.

"До кінця травня, якщо буде на те воля військових, перші автомобілі можуть вийти із заводу, і їх буде передано військовим", - сказав Р.Романов. За його словами, до кінця року завод може випустити до 150 таких машин, залежно від потреб Міноборони.

За його словами, "Дозор" є хорошим прикладом кооперації українських виробників, оскільки, окрім двигуна "Дойц" і трансмісії Allison, усі інші вузли, агрегати та обладнання виготовлено в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА