16:31 10.04.2015

У Києві пропонують демонтувати комуністичну символіку на будівлях комунальної форми власності до Дня Незалежності

1 хв читати
У Києві пропонують демонтувати комуністичну символіку на будівлях комунальної форми власності до Дня Незалежності

Фракція Радикальної партії у Київській міській раді пропонує демонтувати комуністичну символіку на будівлях та спорудах комунальної форми власності.

Як повідомили в п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Київської міської ради, відповідний проект рішення вніс депутат Київради Олександр Вовченко (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Згідно з проектом, до комуністичної символіки, що підлягає демонтажу, запропоновано зарахувати "будь-які зображення головної державної емблеми колишнього Радянського союзу "Серп і молот" і будь-які зображення Володимира Леніна".

На місці демонтованої комуністичної символіки запропоновано встановити державну символіку України, визначену статтею 17 Конституції України.

Згідно з документом, Департаменту комунальної власності Київської міської державної адміністрації (КМДА) запропоновано до 28 червня доручити скласти перелік будівель і споруд комунальної власності, на яких розміщена комуністична символіка.

Балансоутримувачі таких будівель і споруд мають до 24 серпня демонтувати комуністичну символіку, і до 31 березня 2016 року встановити на її місці державну символіку України.

Проект рішення поки що лише зареєстрований і має бути затверджений на засіданні Київради. Наступне пленарне засідання Київради відбудеться 16 квітня.

Водночас секретар Київради Олексій Резніков заявив журналістам, що при виконанні цього рішення будуть дотримані вимоги законодавства про охорону пам'яток культурної спадщини, оскільки комуністична символіка розміщена і на будівлях, що зараховані до пам'яток архітектури.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА