12:20 13.04.2015

Посилення обстрілів бойовиками сил АТО є "військовими декораціями" до переговорів "нормандської четвірки", вважають в МЗС України

1 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України пов'язують посилення обстрілів позицій українських військовослужбовців у зоні проведення АТО із запланованими на понеділок у Берліні переговорами глав МЗС "нормандської четвірки".

"Обстріли на Донбасі - це створені терористами і Росією військові декорації до чергового акту політичної драми, який сьогодні зіграють у Берліні", - написав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба у своєму "Твіттері" в понеділок.

8 квітня в Парижі глави МЗС Франції та України Лоран Фабіус і Павло Клімкін повідомили, що наступна зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Україна і Росія) відбудеться 13 квітня в Берліні.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що основною темою зустрічі в Берліні має бути питання миротворців.

За словами П.Клімкіна, сторони зберуться, щоб обговорити ситуацію з режимом припинення вогню, відведенням військ, а також українські ініціативи щодо зміцнення мінських угод і досягнення реальної деескалації.

Тим часом, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова вислухати пропозиції Києва про введення в Україні іноземних миротворців, проте це питання не можна обговорювати без участі представників "ДНР" та "ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА