11:25 14.04.2015

У Харкові в результаті спецоперації знешкоджено групу з 11 осіб, причетних до терактів у регіоні - Лубківський

2 хв читати
У Харкові в результаті спецоперації знешкоджено групу з 11 осіб, причетних до терактів у регіоні - Лубківський

У Харкові знешкоджена група з 11 осіб, причетних до терактів у місті та області, координатором якої був лідер харківської організації "Оплот" Євген Жилін, заявляє радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Голова спецслужби Валентин Наливайченко доповів Президентові України Петру Порошенку про те, що в результаті спецоперації 12-13 квітня ц.р. СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з одинадцяти (!) осіб, які причетні до терористичних актів у Харкові та області", - написав М. Лубківський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, затриманих підозрюють в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, здійсненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому і підриванні залізничної цистерни в квітні цього року.

"Таким чином вдалося не лише розкрити низку вже здійснених терактів і диверсій, а й запобігти новим, які готувала група в Харкові та Харківській області", - зазначає М. Лубківський.

За його словами, усі затримані є громадянами України, 1968-1983 р. н. "Група була добре організованою з чітким розподілом ролей і обов'язків. Координатором терористів був керівник харківської організації "Оплот" Євген Жилін", - повідомив радник глави СБУ.

За інформацією М. Лубківського, у затриманих вилучено велику кількість зброї і засоби для здійснення диверсій, зокрема, гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРВ-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську рушницю Драгунова, пістолети (зокрема для безшумної стрільби), таймерні міни СПМ, диверсійна міна для підривання і запалення пального з цистерн або пошкодження наземних трубопроводів, гранати, велика кількість пластиду і патронів різного калібру для стрілецької зброї, засоби ініціації вибуху, різноманітне саперне обладнання та холодну зброю. Усе це було ввезено в Україну контрабандним шляхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА