20:36 14.04.2015

Глава НБУ заявляє про досягнення еквілібріуму на валютному ринку та передумови для його лібералізації

1 хв читати

Національний банк України заявляє про стабілізацію валютного ринку останніми тижнями та початок роботи над поетапним усуненням валютних обмежень відповідно до зобов'язань у рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Є підстави говорити про досягнення еквілібріуму на валютному ринку... Тому Національний банк констатує наявність передумов для лібералізації ринку та послаблення деяких обмежень", - наводить прес-служба центробанку слова глави НБУ Валерії Гонтаревої з щотижневої зустрічі з банкірами у вівторок.

Вона нагадала, що з 10 квітня 2015 уже знято вимоги щодо обов'язкового використання акредитивної форми розрахунків за імпорт деяких життєво необхідних товарів (нафта, бензин, дизпальне, медичні вироби для гемодіалізу та лікування хворих на онкологічні захворювання тощо) за прямими контрактами з їхніми виробниками, а також товарів військового призначення.

За словами першого заступника глави НБУ Олександра Писарука, протягом двох-трьох місяців Нацбанк закінчить процес очищення банківської системи, після чого перейде до структурної стабілізації ринку. "Регулятор працює над планом поетапного усунення валютних обмежень... Зокрема, поступово скасовуватимуть усі запроваджені обмеження на зняття коштів клієнтів із рахунків банків, які вводили у 2014-2015 роках", - сказав він.

В.Гонтарева додала, що такі кроки регулятора мають сприяти відновленню довіри громадян до банків та стануть своєрідною "точкою перезавантаження" для банківської системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА