15:00 15.04.2015

Уряд вирішив проблему фінансування прифронтових територій і "сірих зон"

2 хв читати
Уряд вирішив проблему фінансування прифронтових територій і "сірих зон"

Уряд України за пропозицією Міністерства фінансів ухвалив низку рішень з метою системного вирішення проблеми фінансування територій, розташованих на лінії фронту і так званих "сірих зон".

Згідно з прес-релізом міністерства в середу, зокрема, на засіданні Кабінету Міністрів 8 квітня ухвалені зміни до низки постанов, що дозволять ліквідувати існування "сірих зон" як таких.

У повідомленні наголошується, що наразі існують два види проблемних питань у фінансуванні урядом територій в зоні АТО, і одна з них виникає, коли один район лише частково контролює уряд України: оскільки фінансування з бюджету відбувається порайонно, це створює проблеми для автоматичного перерахування коштів у такі райони.

Друга проблема виникає, коли зі зміною лінії фронту під контроль уряду України повертаються раніше тимчасово окуповані райони, але це ще не відображено на законодавчому рівні, що створює тимчасові проблеми з фінансуванням таких територій.

Для вирішення цих проблем за пропозицією Мінфіну змінено юридичний статус населених пунктів, що розташовані в прифронтовій смузі та фактично контрольованих урядом, що дозволяє розблокувати фінансування таких населених пунктів Держказначейством.

Зокрема, з переліку населених пунктів, в яких держоргани України тимчасово не здійснюють свої повноваження або здійснюють їх у неповному обсязі, виключені населені пункти, що наразі перебувають під контролем уряду.

Водночас населені пункти в прифронтовій смузі отримають новий статус - населених пунктів на лінії зіткнення, що також надасть можливість вирішити проблему їх фінансування Держказначейством.

Перелік населених пунктів на лінії зіткнення регулюють зміни до постанови № 1085 від 7 листопада 2014 року.

Водночас Держказначейство раніше не фінансуватиме населені пункти, на території яких держоргани України тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

Також за пропозицією Мінфіну уряд розширив перелік осіб, які мають право на щомісячну адресну соціальну допомогу у зв'язку з бойовими діями на сході - крім осіб, що переміщуються з тимчасово окупованих території і районів проведення АТО, тепер таку допомогу зможуть отримувати громадяни, що виїжджають із населених пунктів лінії зіткнення .

У прес-релізі нагадується, що в держбюджеті України на 2015 рік на допомогу внутрішньо переміщеним особам передбачено 3,4 млрд грн. Наразі соціальну допомогу отримують близько 300 тис. сімей (близько 800 тис. осіб), які були змушені полишити домівки через бойові дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА