13:37 16.04.2015

Процес демілітаризації Широкиного вже розпочався - Лисенко

2 хв читати
Процес демілітаризації Широкиного вже розпочався - Лисенко

Демілітаризація с. Широкиного на схід від Маріуполя Донецької області може бути прикладом повернення в мирне життя інших населених пунктів сходу України, переконаний спікер АТО Андрій Лисенко.

"Ідея демілітаризації Широкиного народилася не вчора... Враховуючи те, що українські військові не використовують там важке озброєння і техніку (вони вже відведені - ІФ), а бойовики продовжують обстрілювати наші позиції з мінометів і гранатометів, було ухвалено рішення про демілітаризацію цієї зони. Ми вважаємо, що якщо сторони налаштовані на демілітаризацію, це буде яскравим прикладом того, що за допомогою міжнародних спостерігачів територію можна зробити не військовою, не такою, де гинуть мирні жителі і знищується інфраструктура", - сказав А. Лисенка на брифінгу в четвер у Києві.

"Все починається зі слова, думки. Коли всі побачили, що там такі руйнування через протистояння, було ухвалено рішення про те, щоб зробити цю зону демілітаризованою", - додав спікер АТО.

При цьому А. Лисенко заявив, що "наші військові на своїх позиціях залишаються", проте мають вони лише стрілецьке озброєння, "його відводити не треба".

Раніше на брифінгу в четвер спікер СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків повідомив, що спостерігачі в останні дні відвідують Широкине, фіксують там важку гуманітарну ситуацію. Він зазначив, що місцевим жителям, які не покинули свої будинки, не вистачає їжі, води, медикаментів.

За його словами, кількість обстрілів поблизу Широкиного знизилося, проте Мінські угоди не виконуються повною мірою, зокрема, не відведено важке озброєння.

"Наша команда продовжує обговорювати плани відведення зброї з обох боків поблизу Широкиного", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА