14:46 16.04.2015

У Києві вбито журналіста Олеся Бузину

2 хв читати
У Києві вбито журналіста Олеся Бузину

У Києві у дворі будинку на вул. Дегтярівській вбито колишнього шеф-редактора газети "Сегодня" журналіста Олеся Бузину.

"Сьогодні о 13.20 в Києві поблизу вул. Дегтярівської двоє невідомих у масках застрелили журналіста Олеся Бузину", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС України, опублікованому на офіційному сайті відомства.

На місці події працює слідчо-оперативна група міліції під керівництвом в. о. глави МВС України Василя Паскала.

Як повідомив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко, постріли робилися з автомобіля з іноземними номерами. "Щойно на вул. Дегтярівській поблизу будинку номер 58 із "Форд Фокус" темно-синього кольору, був розстріляний сумно відомий журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були латвійські або білоруські. Точно не українські... Схоже, що відстріл свідків у справі Антимайдану триває", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Прохання терміново до всіх водіїв міста Києва дзвонити до міліції, якщо Ви побачите на вулиці або десь припарковану машину з аналогічними прикметами", - додав А. Геращенко.

Радник глави МВС також звернувся до всіх, хто мав відношення до організації і фінансування Антимайдану або інших протиправних дій проти Майдану і відчуває загрозу життю" з проханням звернутися до правоохоронних органів для захисту свого життя.

У свою чергу, журналіст Христина Бондаренко повідомляє, що О. Бузину було вбито у дворі власного будинку. Було чутно чотири постріли. "Вбили Олеся Бузину. Прямо під його будинком. Сусіди чули чотири постріли", - написала вона в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Як повідомлялося, 11 березня Олесь Бузина заявив, що залишив посаду шеф-редактора газети "Сегодня". У своєму особистому блозі у вівторок він пояснив своє звільнення кількома причинами: цензурою в газеті, відсутністю повноважень щодо змін у кадровій політиці, забороною від вищого керівництва "спілкуватися з пресою, брати участь у ток-шоу, коментувати будь-які ситуації" тощо.

О. Бузина був призначений шеф-редактором газети "Сегодня" в січні 2015 року. Холдинг "Сегодня мультимедиа", що видає газету "Сегодня", входить до групи "СКМ" бізнесмена Ріната Ахметова.

О. Бузина також відомий як письменник, автор суперечливих книг "Вурдалак Тарас Шевченко" (2000), "Таємна історія України-Русі" (2005), "Воскресіння Малоросії" (2012), "Союз плуга і тризуба. Як придумали Україну" (2013), "Докиївська Русь" (2014).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА