14:25 17.04.2015

Геращенко стверджує, що автор листа від імені "Української повстанської армії" не має точної інформації щодо вбивства Калашнікова

2 хв читати

Радник глави МВС України Антон Геращенко вважає, що особа, яка відправила політолога Володимира Фесенка на пошту від імені "Української повстанської армії", не володіє всією картиною вбивства колишнього нардепа-"регіонала" Олега Калашнікова.

"Кожен раз, коли відбуваються резонансні вбивства з політичним забарвленням, на світ божий вилазять різного роду психічно неврівноважені особистості з синдромом манії величі. Або такого роду людські трагедії використовуються спецслужбами для розгону інформаційних хвиль у своїх інтересах", - висловив думку А. Геращенко у своєму Facebook у п'ятницю.

Він нагадав, що в листі невідомий наводив факти, які нібито мали підтвердити його причетність до вбивства політика.

"Як обґрунтування своєї участі, особа, що надіслала цього листа, навела факти про те, що нібито Калашников встиг відстрілюватися з власного пістолета і наводить калібр куль зі зброї, з якого його вбили... У Калашнікова дійсно стріляли з двох різних видів вогнепальної зброї. Однак сам О. Калашніков не встиг ні разу вистрілити зі свого пістолета в вбивць. Це є факт. Тому автору листа Фесенко треба користуватися перевіреними джерелами, а не чутками з соцмереж", - написав А. Геращенко.

Радник глави МВС зазначив, що вже мав розмову з В. Фесенком і зараз з ним працюють співробітники міліції, щоб визначити, звідки було надіслано листа".

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко написав у своєму Facebook, що отримав на електронну пошту листа із заявою українською мовою від якоїсь "Української повстанської армії", в якому вона бере на себе відповідальність за вбивство кількох відомих політиків, зокрема О. Калашнікова і О. Бузини.

"Ми розгортаємо безжальну повстанську боротьбу проти антиукраїнського режиму зрадників і московських холуїв і з цього часу будемо говорити з ними лише мовою зброї, аж до їх повного знищення", - йдеться в листі.

В. Фесенко висловив думку, що ця заява підтверджує висловлену ним раніше версію про те, що як виконавців вбивства журналіста Олеся Бузини і колишнього депутата-"регіонала" Олега Калашникова будуть заявлені радикальні українські націоналісти.

"Це ще більше зміцнює мою підозру, що за спиною цих людей стоять російські спецслужби (хоча безпосередні виконавці, можливо, про це навіть не підозрюють)", - написав він.

Крім цього політолог зазначає, що заява також дає підстави підозрювати продовження кампанії вбивств, яка тепер може бути спрямована і проти представників вищого державного керівництва країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА