18:17 17.04.2015

СБУ перевіряє, чи існує організація, яка взяла на себе відповідальність за вбивства Бузини і Калашнікова

2 хв читати
СБУ перевіряє, чи існує організація, яка взяла на себе відповідальність за вбивства Бузини і Калашнікова

Служба безпеки України перевіряє, чи існує насправді організація "Українська повстанська армія", що взяла на себе відповідальність за вбивства колишнього народного депутата, голови "Загальновоїнської спілки України" Олега Калашнікова і журналіста, екс-шеф-редактора газети "Сегодня" Олеся Бузини.

"Такої організації, за нашими даними, не існує. Принаймні, не існувало до моменту появи інформації у пресі про це", - сказав радник глави СБУ Маркіян Лубківський в ефірі "Громадське ТБ" у п'ятницю.

Він пояснив, що у зв'язку з отриманням листів від організації "Українська повстанська армія" політологом Володимиром Фесенком та партією "Опозиційний блок", СБУ вивчає, хто є відправником листів і як вони з'явилися, а також наскільки організація, яка пов'язує себе з цими листами, існує насправді.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці В. Фесенко заявив, що отримав на електронну пошту листа із заявою від якоїсь "Української повстанської армії", в якому вона бере на себе відповідальність за низку резонансних політичних вбивств, зокрема О. Калашнікова і О. Бузини.

Пізніше прес-служба "Опозиційного блоку" повідомила, що в ніч на п'ятницю на її електронну адресу надійшов лист, в якому якась "Українська повстанська армія" бере на себе відповідальність за ці вбивства, а також заявляє про плани розпочати фізичне усунення представників чинної влади і опозиціонерів. Автори повідомлення заявляють, що дають "72 години особам, які винні в антиукраїнській та антинародній діяльності, починаючи з 00:00 годин 18 березня, щоб ті раз і назавжди полишили межі України".

Речник СБУ Олена Гітлянська заявила, що керівник спецслужби "доручив кращим фахівцям у сфері кібербезпеки перевірити, від кого виходять ці листи і що криється за цими повідомленнями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА