15:38 20.04.2015

Учасники АТО наполягають на вирішенні питання їх безкоштовного проїзду в Київському метрополітені

2 хв читати
Учасники АТО наполягають на вирішенні питання їх безкоштовного проїзду в Київському метрополітені

Учасники антитерористичної операції на сході України (АТО) наполягають на вирішенні проблеми їх безкоштовного проїзду в Київському метрополітені.

Про це повідомив співзасновник громадської організації "Київська міська спілка ветеранів АТО", учасник бойових дій Дмитро Приймаченко під час круглого столу на тему "Безкоштовний проїзд військовослужбовців та інших пільгових категорій громадян у столичному метрополітені" в Києві в понеділок.

За його словами, велика кількість учасників АТО, киян і не тільки, має лише довідку про те, що вони є учасниками операції, проте посвідчень учасників бойових дій, із різних причин, зокрема бюрократичних, вони ще не отримали.

Проте, як зазначив перший заступник голови метрополітену Валерій Гавриленко, законодавчо передбачено, що право на безкоштовний проїзд на сьогодні надається лише у разі пред'явлення посвідчення учасника бойових дій.

У зв'язку з цим Д.Приймаченко звернувся до керівництва метрополітену та міської влади з проханням невідкладно знайти можливість надати право на безкоштовний проїзд у метрополітені учасникам АТО до отримання ними посвідчення учасника бойових дій.

У свою чергу депутат Київської міськради Алла Шлапак висловила готовність стати автором відповідного проекту рішення київської влади.

За підсумками зустрічі учасники круглого столу домовилися наступного тижня провести розширену зустріч із цього питання у присутності представників департаментів фінансів, соціальної політики, транспортної інфраструктури, юридичного управління Київської міськдержадміністрації, представників комунального підприємства "Київпастранс".

Із боку метрополітену надійшла пропозиція громадським організаціям приєднуватися до контролерів на пропускних пунктах метрополітену для роз'яснення учасникам АТО, які є додаткові рішення щодо їх проїзду, хто має право безкоштовного проїзду тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА