12:59 21.04.2015

У "Київстарі" розкритикували проект закону, що передбачає обов'язок операторів відключати "сірі" телефони

2 хв читати
У "Київстарі" розкритикували проект закону, що передбачає обов'язок операторів відключати "сірі" телефони

У "Київстарі" вважають проект закону №1888 про захист споживачів телекомпослуг і вдосконалення держрегулювання у сфері користування РЧР" (автор - Олександр Данченко, фракція "Самопоміч") порушує конституційні права громадян і наділяють телекомрегулятора функціями суду і слідства.

Таку думку висловив президент оператора Петро Чернишов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

На його думку, у разі ухвалення цього закону автоматично буде впроваджена процедура примусового позасудового відключення операторами мобільного зв'язку абонентських терміналів-телефонів.

"Фактично абонент, який купив у торговельній мережі України телефонний термінал, зобов'язаний нести відповідальність за дії недобросовісних продавців або постачальників таких терміналів, а оператори мобільного зв'язку будуть змушені карати таких абонентів, відключаючи їхні телефони. При цьому недобросовісні продавці "сірих" апаратів виявляються зовсім не при чому. Тоді як служби митного нагляду і МВС, які, власне, і зобов'язані боротися з ввезенням і реалізацією в Україні контрабандної продукції, просто "умивають руки". Нам як би говорять: ну, не можемо ми подолати корупцію в митниці безпосередньо, тому давайте будемо з нею боротися через операторів мобільного зв'язку", - констатує керівник "Київстару".

Крім того, він критикує пропоноване в законопроекті "нововведення: запровадити обов'язковий частотний моніторинг для всіх радіоелектронних засобів мобільного зв'язку та відключати такі засоби на підставі розпорядження НКРЗІ".

"Фактично регулятор отримує право втручатися в господарську діяльність компаній, він може "загасити" нашу базову станцію без жодного судового розгляду. Це, звичайно ж, дуже прямий сигнал всім операторам про те, як "сильно" країна запрошує їх інвестиції в 3G", - наголошує П. Чернишов.

Він також повідомив, що "Київстар" та інші представники галузі направили до комітету Верховної Ради з інформатизації і зв'язку (автор законопроекту - голова комітету А.с Данченко - ІФ) свої зауваження, однак комітет "просто послідовно ігнорував позицію галузі".

Зареєстрований у Верховній Раді 29 січня 2015 року зазначений проект закону передбачає створення реєстру ідентифікаторів радіоелектронного обладнання. Операторів телекомунікацій хочуть зобов'язати відключати від мережі обладнання, яке в цьому реєстрі зазначено як недозволене для обслуговування в телекоммережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА