14:14 21.04.2015

Південна залізниця з 28 квітня підвищить тарифи на приміські перевезення на 30%

2 хв читати
Південна залізниця з 28 квітня підвищить тарифи на приміські перевезення на 30%

Південна залізниця (ПЗ, Харків) з 28 квітня 2015 року введе нові тарифи на проїзд у приміському сполученні, в середньому вартість проїзду збільшиться майже на 30%.

Як повідомила прес-служба ПЗ, тарифи в цьому сегменті не підвищувалися вже понад чотири роки. Індексація тарифів на проїзд у приміському сполученні погоджена з державними адміністраціями областей, на території яких ПЗ забезпечує транспортне обслуговування. Вартість проїзду за новими тарифами визначена відповідно до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.

"Востаннє Південна залізниця підвищувала тарифи на проїзд у приміському сполученні в лютому 2011 року. За цей час значно подорожчала продукція, яка споживається залізничним транспортом (елементи будови колії, паливно-мастильні матеріали), подорожчала й вартість ремонтів рухомого складу. Рівень тарифів, навіть з урахуванням підвищення, не відповідає тим витратам, які має залізниця у сфері приміських перевезень", - зазначено в повідомленні ПЗ.

Південна магістраль нагадує, що, згідно із законом України "Про залізничний транспорт", якщо рівень тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні не забезпечує рентабельність цих перевищень, збитки залізниці мають компенсуватися з місцевих бюджетів, проте ця норма закону роками не виконується.

ПЗ - одна з найстаріших залізниць України. Її протяжність перевищує 3000 км, розгорнута довжина головних колій - понад 4 тис. км. Залізниця забезпечує транспортне обслуговування регіону з добувною промисловістю, машинобудівною індустрією і сільським господарством - це шість областей з населенням близько 20 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА