17:35 21.04.2015

В "Укроборонпромі" розраховують прискорити переозброєння армії за рахунок нарощування експорту озброєнь нового покоління

2 хв читати
В "Укроборонпромі" розраховують прискорити переозброєння армії за рахунок нарощування експорту озброєнь нового покоління

У держконцерні "Укроборонпром" розглядають нарощування експорту вітчизняних озброєнь і військової техніки (ОВТ) нового покоління серед джерел залучення коштів для прискореного переозброєння армії без додаткового навантаження на бюджет.

Як повідомляє у вівторок прес-служба держконцерну з посиланням на заступника гендиректора "Укроборонпрому" Сергія Пінькаса, одним із таких перспективних експортних напрямів може стати постачання іноземним замовникам нового українського ОБТ "Оплот".

Як заявив заступник голови "Укроборонпрому", "Оплот" вигідніше експортувати, ніж використовувати на війні".

"Експортна ціна "Оплоту - $4,9 млн. Краще продати його, і за отримані гроші відремонтувати і модернізувати кілька десятків Т-64 до рівня "Булат", - наводить прес-служба слова заступника гендиректора.

"У тій місцевості, де на сьогодні точаться бої, потрібні в основному БТР або бронеавтомобілі, а не танки. А для виконання "танкових" завдань цілком підходять і модернізовані Т-64 і Т-72", - заявив С.Пінькас.

За оцінками заступника голови "Укроборонпрому", в 2015 році на потужностях держконцерну планується виготовити 40 танків "Оплот", із 2016 року планується довести обсяги виробництва до 100-120 од. ОБТ "Оплот" на рік.

Створений Харківським конструкторським бюро машинобудування ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлено перші два танки.

У квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" розпочав реалізацію контракту обсягом понад $200 млн на постачання ОБТ "Оплот" для Таїланду. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становив $30 млн.

В умовах російської військової агресії в 2014 році Україна вимушено призупинила низку експортних контрактів на постачання основної військової техніки, яку відвантажували в зону бойових дій на Донбасі.

Згідно з озвученими в грудні 2014 року планами "Укроборонпрому", постачання за припиненими контрактами буде забезпечено за рахунок планового нарощування виробничих потужностей "Укроборонпрому" у 2015-2016 роках.

Нині Україна здійснює ВТС із близько 100 країнами, обсяг експорту озброєнь та спецпослуг останніми роками оцінювався у майже $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА