11:36 23.04.2015

"АТБ" має намір подати до суду на депутатів-ініціаторів націоналізації мережі її супермаркетів в Україні - прес-служба

3 хв читати
"АТБ" має намір подати до суду на депутатів-ініціаторів націоналізації мережі її супермаркетів в Україні - прес-служба

Корпорація "АТБ" (Дніпропетровськ), що розвиває найбільшу в Україні мережу продуктових супермаркетів "АТБ" формату "дискаунтер", має намір звернутися до судових інстанції про захист честі, гідності та ділової репутації у зв'язку зі звинуваченнями на її адресу про нібито фінансування тероризму та незаконних збройних формувань у країні, а також домагатися позбавлення депутатської недоторканності авторів законопроекту про націоналізацію мережі.

Згідно з повідомленням прес-служби корпорації "АТБ", зазначені звинувачення безпідставні. На сьогодні немає жодних підтверджувальних фактів причетності корпорації або її співробітників до дій, що суперечать національним інтересам країни і принципам її національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності.

"Корпорація "АТБ" звертатиметься до відповідних міжнародних судових інстанцій з позовами про захист честі, гідності та ділової репутації, а також ініціюватиме позбавлення авторів документа депутатської недоторканності у встановленому чинним законодавством порядку", - йдеться в повідомленні.

При цьому в корпорації нагадують, що вона є постраждалою стороною внаслідок терористичної діяльності окремих угруповань на сході України: незаконні збройні формування експропріювали понад 150 супермаркетів "АТБ" і складську нерухомість, а загальні збитки з урахуванням пошкодженого майна досягають мільярдів гривень.

В "АТБ" також заявляють, що ідеологія законопроекту №2689 суперечить базовим принципам функціонування правової демократичної держави і є прикладом, зокрема, політичної безвідповідальності, популізму та піару.

"Фактично йдеться про заклик до перерозподілу власності в країні у позаекономічному і позасудовому порядку, що завдає непоправної шкоди міжнародному реноме нашої країни та довіри до неї іноземних інвесторів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в корпорації "АТБ" стверджують про наявність підстав підозрювати, що зазначені законодавчі ініціативи мають "замовний" характер. Вони обумовлені особистою неприязню окремих осіб, імена яких не уточнюються, до керівництва корпорації.

Водночас один з авторів законопроекту, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, виступаючи в четвер у Верховній Раді заявив, що мережа "АТБ" опосередковано належить російському олігархові Костянтину Малофєєву.

Як повідомлялося, понад десяток народних депутатів усіх фракцій коаліції 21 квітня зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2689, згідно з яким запропоновано націоналізацію майна торгової мережі "АТБ".

Серед авторів документа, зокрема, О. Ляшко, члени фракцій "Народний фронт" Тетяна Чорновол і Михайло Гаврилюк, "Самопоміч" Семен Семенченко, "Батьківщина" Ігор Луценко, "Блоку Петра Порошенка" Сергій Трегубенко, позафракційний Володимир Парасюк.

Раніше в парламенті вже реєструвалися законодавчі ініціативи про націоналізацію інших великих компаній і банків країни, однак до їх практичної реалізації справа не доходила.

У лютому 2015 року один з авторів законопроекту Артем Вітко (фракція "Радикальної партії Олега Ляшка") заявив про нібито наявність зв'язку між "АТБ-маркет" і сепаратистами. ТОВ "АТБ-маркет", власник мережі, у свою чергу, категорично відкинув такий зв'язок.

Прямі втрати за період військових дій на території Луганської і Донецької, без урахування вартості нерухомості, в "АТБ-маркет" оцінили в 1 млрд грн. У зв'язку з захопленням представниками самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" близько 150 магазинів "АТБ" компанія ще в 2014 році подала заяви до відповідних інстанцій, починаючи від РВВС до генерального прокурора України та голови СБУ.

За даними мережі, на базі захоплених в зоні АТО магазинів "АТБ" відкриті так звані "народні" магазини, які розпоряджаються майном підприємства, використовують торгове обладнання та розпродають залишки товарних запасів.

Роздрібна мережа компанії "АТБ-маркет" заснована в 1993 році у складі шести гастрономів. На початку 2001 року компанія володіла 45 гастрономами. У березні того ж року гастрономи "АТБ" реорганізовано в магазини самообслуговування формату "дискаунтер".

Станом на 20 лютого 2015 року в Україні загалом працювали 730 "дискаунтерів" мережі "АТБ".

До складу корпорації "АТБ", окрім мережі "дискаунтерів" ("АТБ-маркет"), входять кондитерська фабрика "Квітень" (ТМ Bravissimo, "Квітень", Biscuits Collection), м'ясна фабрика "Фаворит" (ТМ "Добров", "М'ясна лавка", "Ковбасний ряд") і спорткомплекс "Схід" у Дніпропетровську.

Обіг "АТБ-маркет" у 2013 році збільшився на 29,4% порівняно з 2012 роком - до 33 млрд 710 млн грн (з урахуванням ПДВ).

Корпорація має логістичну інфраструктуру з вантажообігом понад 4 тис. тонн на добу. Штат співробітників "АТБ-маркет" станом на 24 лютого 2014 року налічував понад 50 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА