17:24 24.04.2015

У Києві на майдані Незалежності попрощалися з грузином-добровольцем, бійцем "Азова" Джанелідзе

2 хв читати
У Києві на майдані Незалежності попрощалися з грузином-добровольцем, бійцем "Азова" Джанелідзе

Прощання з громадянином Грузії, бійцем полку "Азов" Гіоргі Джанелідзе, який загинув 18 квітня у бою з бойовиками в Широкиному (біля Маріуполя), відбулося опівдні на майдані Незалежності в Києві

Як повідомляє прес-служба полку "Азов" у своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте", вшанувати пам'ять бійця прийшли друзі-азовці, родичі, товариші, численна делегація побратимів із Грузії, посол Грузії Михайло Уклеба, екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі. Також вшанував його сотник Кірт та депутат-азовець Андрій Білецький.

"Грузини, що воюють на сході України, приїхали вшанувати пам'ять свого товариша, після чого знову відправляться на передову", - зазначили в полку.

Як повідомлялося, раніше радник міністра оборони України Василь Будик повідомив, що в бою поблизу Широкиного 18 квітня загинув грузинський боєць полку "Азов" Гіоргі Джанелідзе. У свою чергу голова "Грузинського легіону" в Україні Мамука Мамулашвілі повідомив, що загиблий Г.Джанелідзе є третім грузином, загиблим під час конфлікту в Україні, який бився на боці українських військових.

20 квітня прес-центр АТО повідомив, що в Широкиному бойовики під час передачі українським військовим тіла грузинського добровольця полку "Азов" замінували його, чим порушили фундаментальні норми міжнародного гуманітарного права, повідомляє прес-центр АТО.

"Злочинці зняли з убитого взуття та засоби індивідуального захисту. Після цього тіло було заміновано, щоб убити тих солдатів, які прийшли б забрати полеглого побратима з поля бою. Тільки за допомоги інспекторів СММ ОБСЄ, які розмінували тіло, вдалося уникнути додаткових жертв", - повідомляв прес-центр АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА