13:15 27.04.2015

У Непалі перебувають 155 українців, 89 із них поки що не вийшли на зв'язок - МЗС

2 хв читати
У Непалі перебувають 155 українців, 89 із них поки що не вийшли на зв'язок - МЗС

Міністерство закордонних справ України має дані про те, що в Непалі можуть перебувати 155 громадян України, з них 89 ще не вийшли на зв'язок, повідомляє речник МЗС Євген Перебийніс.

"Станом на цей момент МЗС має інформацію про 155 громадян України, які можуть перебувати в Непалі. 89 з них поки що не вийшли на зв'язок", - написав він у мікроблозі в "Твіттері" в понеділок вдень.

Раніше називалися цифри 120, потім 149 українців. Загиблих не зафіксовано.

Президент України Петро Порошенко доручив керівництву Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони відправити у Непал літак для евакуації постраждалих українців.

У зв'язку з цим МЗС дав рекомендації громадянам України: "По-перше, громадяни, які вже повідомили про своє місцезнаходження, якщо у них є де ночувати, і вони перебувають у безпеці, їм рекомендуємо залишатися у цьому місці і чекати зв'язку з нашим консулом в Індії, який спеціально прибув до Непалу, або з почесним консулом у Непалі".

Якщо ж українцям нема де ночувати, їм пропонуємо збиратися у Почесному консульстві в Непалі за адресою House No.122, Bhagwan Marg, NarayanChour, Naxal, Kathmandu, Nepal (телефон +977-1-441-6544, +977-1-441-6767). Консул у Непалі забезпечить проживання та харчування громадян України", - повідомив речник МЗС.

Крім того, українська сторона опрацьовує всі шляхи евакуації своїх громадян, зокрема залучення можливостей європейських партнерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА