10:13 28.04.2015

Кличко і USAID спільно боротимуться з корупцією у Києві – прес-служба КМДА

2 хв читати
Кличко і USAID спільно боротимуться з корупцією у Києві – прес-служба КМДА

Мер Києва Віталій Кличко і в.о. адміністратора агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Альфонсо Леннарт оголосили про початок комплексу спільних дій на підтримку заходів щодо протидії корупції, які зараз впроваджуються в Києві, повідомляє прес-служба КМДА.

Про це йшлося на зустрічі В. Кличка та А. Ленарта у Вашингтоні.

У рамках програми, загальна вартість якої становить 1 млн дол. США, USAID погодилися надати Києву допомогу у реформуванні механізмів міських закупівель, паркувальної інфраструктури, утилізації відходів, а також інвестиційних систем. Ще одним напрямом допомоги буде підвищення доступності київського метрополітену для людей з фізичними вадами.

"Ми робимо київську владу відкритою для мешканців міста. А також наші зусилля спрямовані на підвищення рівня прозорості, підзвітності та ефективності надання муніципальних послуг", - зазначив Віталій Кличко.

Як наголосив А. Леннарт, USAID цілком підтримує заходи мера Віталія Кличка.

Тому USAID допоможе Києву: створити єдину електронну систему міських закупівель; удосконалити паркувальну інфраструктуру міста; підвищити прозорість системи поводження з відходами та вдосконалити відповідну нормативно-правову базу, що сприятиме більшій прозорості системи і кращому захисту навколишнього середовища; напрацювати механізми громадського контролю, забезпечення прозорості та підзвітності у роботі Київського інвестиційного агентства, що має скоротити можливості для корупції.

В. Кличко і А. Леннарт також обговорили питання, пов'язані з перебуванням у Києві тисяч вимушених переселенців, яким довелося полишити зону конфлікту в східній Україні. Київська міська влада координує з USAID заходи з надання гуманітарної допомоги, зокрема створення Центру з підтримки та переселення внутрішньо переміщених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА