18:55 30.04.2015

Генпрокуратура зібрала матеріали для МКС щодо вчинення вищим керівництвом РФ і "ДНР"/"ЛНР" злочинів проти людяності та воєнних злочинів

2 хв читати

Генеральна прокуратура України підготувала та передала в Кабмін узагальнені матеріали аналітичного характеру про вчинення починаючи з 20 лютого 2014 р. злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Росії, а також "ДНР" і "ЛНР".

Як повідомляє в четвер прес-служба Генпрокуратури, "зібрати необхідні матеріали та належну доказову базу для звернення до Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян", доручила Верховна Рада 4 лютого.

"На виконання зазначеної постанови Генеральна прокуратура України в межах компетенції підготувала узагальнені матеріали аналітичного характеру про вчинення починаючи з 20 лютого 2014 року сукупності злочинів, які підпадають під норми статей 7, 8 Римського статуту (злочинів проти людяності та воєнних злочинів)", - йдеться в повідомленні.

В українському наглядовому відомстві поінформували, що вищезгадані матеріали в четвер, як і було обіцяно керівництвом Генеральної прокуратури, надіслано до Кабінету Міністрів України для їх подальшого опрацювання та вирішення питання про направлення до Міжнародного кримінального суду.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 4 лютого 2015 р. ухвалила постанову №145-VIII, якою прийняла заяву "Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян".

Цією постановою, зокрема, парламент доручив Кабміну та Генпрокуратурі зібрати відповідні матеріали і належну доказову базу для звернення до МКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА