18:18 07.05.2015

Мін’юст України закупив планшети для держвиконавців у рамках пілотного проекту з відмови від паперової документації

2 хв читати
Мін’юст України закупив планшети для держвиконавців у рамках пілотного проекту з відмови від паперової документації

Міністерство юстиції України закупило електронні планшети для державних виконавців у рамках пілотного проекту в Києві, Київській та Сумській областях, пояснюють у прес-службі відомства.

"Закуплені електронні планшети дозволять суттєво підвищити ефективність роботи державних виконавців, усунувши бюрократію та паперову тяганину, мінімізувати корупційні ризики при виставленні арештованого майна на продаж", - наводить прес-служба слова заступника міністра юстиції Гії Гецадзе.

Г.Гецадзе наголосив, що планшети використовуватимуть державні виконавці Києва, Київської та Сумської областей, а також працівники департаменту примусового виконання рішень у рамках пілотного проекту із відмови від паперового документообігу під час виконання судових рішень.

"Раніше ми мали ситуацію, коли виконавці навмисне не вносили інформації про арештоване майно у відповідний реєстр, закривали провадження, навіть не здійснюючи жодних спроб знайти боржника. Тепер у нас з’явиться механізм додаткового контролю, бо всі дії виконавця фіксуватимуться в онлайн-режимі, на кожен етап буде виділено певний час. І якщо терміни будуть порушені, наслідком буде штраф, а згодом і звільнення конкретного виконавця", - зазначив заступник міністра.

За його словами, в Україні нині виконується не більше ніж 30% судових рішень, і причиною цього є низький рівень контролю за роботою виконавців, а також відсутність мотивації.

"У рамках пілотного проекту ми напряму прив’язали винагороду виконавця до обсягів проданого на торгах арештованого майна за відкритим провадженням. Це дасть змогу поліпшити ситуацію із виконанням судових рішень, а також покращити позиції України в інвестиційних рейтингах, зокрема Doing Business", - підсумував Г.Гецадзе.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ДП "Інформаційний центр" Мін’юсту за результатами тендера уклало угоду з ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Енглер" на постачання електронних планшетів на суму понад 8 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА