18:55 08.05.2015

Заступника голови меджлісу Чийгоза після двох днів карцеру перевели в камеру з кращими умовами - прес-служба меджлісу

2 хв читати
Заступника голови меджлісу Чийгоза після двох днів карцеру перевели в камеру з кращими умовами - прес-служба меджлісу

Сімферополь. 8 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоза в п'ятницю переведено з карцеру до звичайної камери сімферопольського СІЗО, і з огляду на це він припинив голодування.

"Заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз сьогодні був переведений з карцеру в звичайну камеру. Про це повідомив адвокат Олександр Лісовий. У зв'язку з цим Ахтем Чийгоз припинив оголошену ним голодовку. За словами адвоката, стан здоров'я Ахтема Чийгоза задовільний, умови в камері кращі, ніж були до цього ", - повідомляє в п'ятницю прес-служба меджлісу.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" правозахисник Сергій Мясоєдов, А.Чийгоз був переведений в карцер за зберігання заборонених предметів - 1500 рублів, СІМ-карти і флешки. Термін арешту передбачав 5 діб, але А.Чійгоз не знав про це, оскільки відмовився підписувати відповідну постанову.

"Увечері 7 травня був скорочений термін ув’язнення в карцер і його вчора після 18 год уже перевели в іншу камеру, кращу за умовами - розмір, освітлення, і, як він каже, - головне, немає вогкості, він учора вперше зміг спати без верхнього одягу", - розповів правозахисник.

Як повідомлялося, А.Чийгоза помістили в карцер 6 травня, на знак протесту він оголосив голодовку.

Заступник голови меджлісу затриманий російською владою Криму 29 січня 2015 за звинуваченням в організації та участі в масових заворушеннях під час мітингу біля Верховної Ради АР Крим 26 лютого 2014. Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 травня 2015 року.

За цією кримінальною справою на півострові також затримано кількох кримських татар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА