12:46 09.05.2015

Автомобілі волонтерів, МВС і Нацгвардії в зоні АТО ставитимуть на тимчасовий облік - МВС

2 хв читати
Автомобілі волонтерів, МВС і Нацгвардії в зоні АТО ставитимуть на тимчасовий облік - МВС

Після інциденту з розбоєм і стрільбою в Києві 4 травня, який призвів до загибелі і поранень людей, а також з метою припинення численних випадків спекуляції шахраїв на патріотичній темі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав вказівку посилити контроль ідентифікаційних номерних знаків автомобілів.

"Була введена норма - ніяких поступок і компромісів, що дозволяють шахраям і злодіям ховатися, маскуючись під реальні воєнізовані і волонтерські підрозділи. Ніяких наклейок на номерах, що ускладнюють реальну ідентифікацію авто, - ні "ПТН ПНХ", ні якихось інших - тільки державний номер", - цитує главу правоохоронного відомства прес-служба.

Як повідомляють у прес-службі МВС, за три дні тільки в Києві було затримано близько 100 таких транспортних засобів. Значна частина цих машин працювала в секторі допомоги АТО - або безпосередньо в підрозділах Нацгвардії, МВС, Збройних сил (машини туди передали волонтери), або в реальному волонтерському секторі допомоги підрозділам АТО. Іноді виникають проблеми з процедурою постановки цього транспорту на держоблік.

"Для вирішення цієї проблеми доти, доки інше не буде врегульовано постановою Кабміну, яку зможуть запропонувати юридичні служби, - щоб не перешкоджати реальній роботі із забезпечення обороноздатності країни, враховуючи особливий період - прийняв рішення: Державтоінспекції ввести тимчасовий облік таких автомобілів", - зазначив А.Аваков.

Як інформують у відомстві, з цією метою керівництву регіональних підрозділів Державтоінспекції та командирам підрозділів МВС і Нацгвардії, добровольчих підрозділів необхідно надавати такі транспортні засоби на огляд у підрозділи Державтоінспекції та експертних служб для їх ідентифікації та видачі тимчасових номерних знаків встановленого зразка впродовж 24 годин з моменту звернення.

А.Аваков також зазначив, що такий порядок реєстрації буде дійсний і для реальних волонтерських організацій. Правило надання тимчасових номерів поширюватиметься на усі машини, щодо яких існують труднощі із звичайною процедурою реєстрації (труднощі в оформленні, відсутність або втрата повного набору документів на авто тощо). У разі виявлення автомобілів, що перебувають у розшуку, їх буде затримано й доставлено на штрафмайданчики згідно із законом.

"Усім реальним бійцям АТО і волонтерам буде повне сприяння і мінімум формалізму! Порядок і в цьому нас тільки зміцнить", - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА