15:12 09.05.2015

Навчальний центр "Правого сектора" залишиться на полігоні в "Десні", з 10 травня до швидкого входження бійців ДУК до складу ЗСУ залучать робочу групу

2 хв читати
Навчальний центр "Правого сектора" залишиться на полігоні в "Десні", з 10 травня до швидкого входження бійців ДУК до складу ЗСУ залучать робочу групу

Навчальний центр "Правого сектора" залишиться на території навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України "Десна" (Чернігівська обл.), повідомив лідер цієї політсили, народний депутат України Дмитро Ярош.

"Щойно домовилися про те, що наш навчальний центр (ДУК ПС) у "Десні" поки що залишається на місці", - написав Д.Ярош у Фейсбук у суботу.

За його словами, складається враження, що для керівництва країни українські добровольці несуть більшу загрозу, ніж війська, що окупували Крим і Донбас.

"Найближчими днями ще раз поговорю про майбутнє нашої держави з керівництвом так званої "АТО" і силових структур. Може, це щось дасть(((", - написав лідер "Правого сектора".

Пізніше прес-служба Генерального штабу Збройних сил України поінформувала, що нині на території полігону 169-го навчального центру Сухопутних військ тимчасово не використовувану будівлю займають бійці Добровольчого українського корпусу. "Зараз було ухвалено рішення щодо проведення в цій будівлі ремонту й використання її для якісного забезпечення навчального процесу військовослужбовців Збройних сил України. Про це рішення керівництву Добровольчого українського корпусу було повідомлено заздалегідь із проханням прискорити процес ухвалення рішення про офіційне входження до складу Збройних сил України", - повідомляють у Генштабі.

Керівництво ЗСУ підтримує безпосередні контакти з керівництвом ДУК щодо процесу інтеграції його бійців до складу Збройних сил, тому "ні про яке силове протистояння не йдеться", запевнили в прес-службі Генштабу.

Там також поінформували, що для роз'яснення переваг і соціальних гарантій, встановлених чинним законодавством України для військовослужбовців ЗСУ і прискорення офіційного входження бійців ДУК до складу ЗСУ від 10 травня на полігоні працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть представники структур з роботи з особовим складом Збройних сил України і військових комісаріатів.

Ці роз'яснення прес-служби Генштабу з'явилися у відповідь на заяву про силовий розгін бійців ДУК на полігоні на території центру "Десна" у разі відмови звільнити територію до вечора 9 травня.

Як повідомлялося, 28 квітня лідер "ПС", народний депутат Дмитро Ярош заявив, що десантники з 25 і 95 бригад ЗСУ заблокували базу ДУК "ПС" у Дніпропетровській області і спробували роззброїти його бійців.

Раніше ДУК ПС було запропоновано пройти офіційну процедуру переходу до складу ЗСУ. Станом на початок квітня в корпусі заявили про досягнення домовленості про входження до Міністерства оборони, проте зазначили, що це станеться за додержання низки умов. Кілька бійців корпусу прийняли рішення про перехід до складу 79-ої окремої аеромобільної бригади ЗСУ.

Пізніше в Адміністрації президента заявили, що вже вирішено питання про добровільне входження ДУК "Правий сектор" до Збройних сил України окремим підрозділом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА