16:35 09.05.2015

Тисячі одеситів узяли участь у святкуванні Дня Перемоги

2 хв читати
Тисячі одеситів узяли участь у святкуванні Дня Перемоги

Тисячі одеситів узяли участь у святкуванні Дня Перемоги в суботу, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Святкові заходи розпочалися з відкриття відреставрованої Стіни Героїв Одеської області на Театральній площі - навпроти Оперного театру. Меморіал доповнили 148 новими іменами - 77 Героїв Радянського Союзу і 71 Герой соціалістичної праці.

"З 2010 року ми ведемо роботу з пошуку імен людей, які своїми подвигами в роки війни і своєю ратною працею в післявоєнний час прославляли наше місто", - розповів мер Одеси Геннадій Труханов на церемонії відкриття.

Захід супроводжувався виступом військових і цивільних оркестрів, на честь героїв пролунав салют, а до підніжжя Меморіалу представники влади і громадськості поклали квіти, після чого на Театральній площі маршем пройшли курсанти одеських військових і морських навчальних закладів.

Тим часом на Алеї Слави до пам'ятника Невідомому матросові, а також до меморіалу "Крила Перемоги" на площі 10 квітня (названої на честь Дня звільнення Одеси - ІФ) і до інших пам'ятників ВВВ одесити несли квіти й вінки. Вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні прийшли тисячі одеситів. Деякі з них були зі значками у вигляді квітки маку, деякі - з георгіївськими стрічками.

Усі заходи супроводжувалися підвищеними заходами безпеки. Безпеку ветеранів Великої Вітчизняної війни, які були присутні на кожному заході, гарантували співробітники спецпідрозділів.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Головного управління МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, станом на 15.00 заходи відбуваються без надзвичайних подій.

Свята (покладання квітів до братських могил і монументів, мітинги-реквієми, концерти, "фронтові привали" для ветеранів, флешмоби, виставки) триватимуть цілий день в усіх районах міста і завершаться салютом у центрі Одеси. Різні урочисті заходи також відбуваються по всій Одеській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА