14:26 14.05.2015

Майже 60% шахт на непідконтрольній Україні частині Донецької області затоплено - Кіхтенко

2 хв читати
Майже 60% шахт на непідконтрольній Україні частині Донецької області затоплено - Кіхтенко

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко не бачить підстав для перешкоджання ввезення вугілля з території регіону, підконтрольної бойовикам.

"Справа в тому, що на сьогоднішній день ми працюємо на прийом. І я не бачу підстав не працювати на прийом. Тобто сьогодні вугілля необхідне для розвитку металургії, без нього металурги не зможуть виготовляти товар, що не буде робочих місць. Ми не перешкоджаємо надходженню товару на нашу територію, я, навпаки, це підтримую", - сказав голова регіону журналістам у Краматорську в четвер, повідомляє інтернет-видання "Острів".

При цьому керівник обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що законність ввезення або вивезення товарів мають забезпечувати не облдержадміністрація, а відповідні органи, зокрема Державна фіскальна служба, прикордонна служба, керівництво Антитерористичного центру УМВС.

"Ці підрозділи займаються цим питанням. Я не перевіряю законність запуску-випуску на контрольних пунктах", - пояснив О. Кіхтенко.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день вугілля на електростанціях, підконтрольних української влади, "абсолютно не вистачає". "Ми на сьогоднішній день забезпечені лише на 30% від потреб. Треба це питання вирішувати, інакше будуть великі проблеми взимку", - сказав О. Кіхтенко.

Водночас він наголосив, що обласна влада ніяких переговорів з так званої "ДНР" не веде і не бере участі в них.

"Я ніколи не закликав і не закликаю співпрацювати або проводити переговори з тими людьми, які незаконно захопили владу. Питання економічних відносин ведуть директори підприємств, власники цих підприємств, власники шахт. Вони ведуть переговори, вони перереєстровані на території, підконтрольній української влади, вони платять податки. На таких умовах їм дозволено постачання сюди продукції", - сказав О. Кіхтенко.

Загалом, розповідаючи про вугільну галузь Донбасу, голова регіону зазначив, що майже 60% шахт, що залишилися на території, підконтрольній бойовикам "ДНР", затоплені та навряд чи будуть відновлені.

"Майже 60% шахт, що залишилися на непідконтрольній території, непридатні для роботи, вони затоплені. І відновити роботу цих шахт практично неможливо", - зазначив О. Кіхтенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА