11:52 18.05.2015

Кернеса в Полтаві намагалися закидати яйцями, це могла бути провокація

2 хв читати
Кернеса в Полтаві намагалися закидати яйцями, це могла бути провокація

Правоохоронні органи мають гарантувати безпеку судового процесу у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса, заявляє радник глави Міністерства внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко.

"Геннадій Кернес робить усе для того, щоб уникнути справедливого суду над ним! Сьогодні о 10:30 у Київському районному суді Полтави мав розпочатися суд над поки що харківським міським головою Кернесом Геннадієм Адольфовичем. Він разом зі своїми адвокатами та охоронцями таки приїхав сьогодні на попереднє засідання суду. Але до зали засідання не дійшов. На підступах до будівлі суду його зустрічала невелика маніфестація із 50-60 протестувальників, які спробували закидати Г.Кернеса яйцями", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За його словами, така акція дає привід прибічникам Г.Кернеса заявити про начебто загрозу життю харківського міського голови.

"Звертаюся до всіх активістів, хто протестує проти Г.Кернеса і хто додумався кидати в нього яйця, даючи тепер йому привід заявляти, що він боїться тепер ходити до суду. Є також думка, що вся ця історія із закиданням яйцями могла бути організована, навпаки, групою підтримки Г.Кернеса з метою штучно створити начебто загрозу його участі в судовому засіданні в Полтаві", - зазначив А.Геращенко.

Він також повідомив, що перевірятимуть версію, озвучену адвокатами Г.Кернеса, про начебто наявність зброї у протестувальників біля будівлі суду.

"Вважаю, що Київський районний суд Полтави має продовжити свою роботу з розгляду справи Г.Кернеса у робочому режимі. А органи внутрішніх справ, Служба безпеки та самі активісти мають гарантувати безпеку судового процесу та відсутність провокацій під час нього", - підсумував радник глави МВС.

Г.Кернеса підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА