14:11 18.05.2015

КМДА затвердила проект реконструкції кінотеатру "Жовтень" вартістю 53 млн грн

3 хв читати
КМДА затвердила проект реконструкції кінотеатру "Жовтень" вартістю 53 млн грн

Київська міська держадміністрація (КМДА) затвердила проект "Реконструкція будівлі цілісного майнового комплексу "Кінотеатр "Жовтень" на вул. Костянтинівській, 26 у Подільському районі Києва", повідомила прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови КМДА Павла Рябікіна в понеділок.

"Проектом заплановано не лише здійснити в кінотеатрі будівельні роботи, а й придбати необхідне устаткування, меблі, інвентар тощо", - уточнив П.Рябікін.

За його словами, після завершення реконструкції кінотеатру, розрахованої на 6,5 місяця, для глядачів будуть доступні, зокрема, два кінозали та чотири відеозали, конференц-зал і кафе на 35 місць.

Згідно із зазначеним розпорядженням КМДА №463 від 14 травня, текст якого оприлюднено на веб-сайті міськдержадміністрації, загальна кошторисна вартість проекту в поточних цінах на 29 квітня становить 53 млн 7,611 тис. грн (зокрема, будівельні роботи - 31 млн 31,508 тис. грн; інші витрати - 11 млн 702,592 тис. грн; устаткування, меблі та інвентар - 10 млн 273,511 тис. грн).

Загальна площа 2-поверхової будівлі кінотеатру на 761 місце, розташованого на ділянці площею 0,2882 га, становить 2,8874 тис. кв. м, площа забудови - 1,86 тис. кв. м.

Згідно з документом, використання коштів на покриття ризику (з урахуванням ПДВ), передбачених зведеним кошторисним розрахунком будівництва, здійснює замовник будівництва.

Контроль за виконанням зазначеного розпорядження покладено на заступника голови КМДА П.Рябікіна.

Проект реконструкції кінотеатру "Жовтень" із зазначеними та іншими техніко-економічними показниками КМДА затвердила з урахуванням експертного звіту ДП "Спеціалізована державна експертна організація - Центральна служба української державної будівельної експертизи" Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ("Укрдержбудекспертиза", Київ) №00-0111-15/ЦБ від 30 квітня 2015 року.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня 2014 року мер Києва - голова КМДА Віталій Кличко ініціював створення благодійного фонду для відновлення кінотеатру "Жовтень" і заявив, що розпочинає пошук коштів для початку реставрації будівлі.

Прокуратура Подільського району Києва затвердила і направила до суду обвинуваальний акт стосовно двох студентів (20 і 24 років), з вини яких сталася пожежа в кінотеатрі "Жовтень". За даними столичної прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня минулого року зазначені особи, намагаючись зірвати показ кінофільму, запустили в приміщенні димові шашки, внаслідок чого у будівлі сталася масштабна пожежа.

Таким чином, слідство встановило, що злочин було вчинено з хуліганських мотивів, наміру підпалювати приміщення загалом студенти не мали. Свою провину вони визнали повністю.

Молодих людей судитимуть за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та боєприпасів) КК України. Обвинувальний акт процесуальний керівник у кримінальному провадженні направив до Голосіївського райсуду столиці для розгляду по суті.

Пожежа в кінотеатрі "Жовтень" виникла 29 жовтня 2014 року о 21:40 і була ліквідована майже через чотири години. Знищений дах будівлі на площі 300 кв. м. Жертв і постраждалих не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА