16:30 18.05.2015

Суд заборонив виїзд за кордон голові черкаського "Азоту" за газові борги підприємства

2 хв читати
Суд заборонив виїзд за кордон голові черкаського "Азоту" за газові борги підприємства

Шевченківський районний суд Києва за поданням представника Державної старанної служби оголосив ухвалу про тимчасове обмеження в праві виїзду за межі України Віталія Склярова - голови правління ПАТ "Азот" (Черкаси), що входить до Ostchem Дмитра Фірташа, повідомляє прес-служба дочірньої компанії (ДК) "Газ України" НАК "Нафтогаз України" в понеділок.

"Дочка" державної газової монополії зазначає, що наприкінці лютого було відкрито провадження щодо виконання наказу Господарського суду Черкаської області про стягнення з "Азоту" на користь "Газу України" 373,9 млн грн основного боргу, 6,7 млн грн пені, 8,02 млн грн інфляційних і 1,4 млн грн 3% річних із простроченої суми.

"Проте боржник - ПАТ "Азот" - ухиляється від виконання платіжних зобов'язань, покладених на нього рішенням суду, що набрало законної сили", - стверджує "дочка" "Нафтогазу".

Як повідомлялося, "Газ України" з 2014 року намагається через суд стягнути борги з підконтрольних Ostchem українських азотних підприємств.

Зокрема, 28 квітня 2015 року "дочка" "Нафтогазу" подала до суду позов про спричинення збитків підприємствами групи Ostchem на загальну суму 5,7 млрд грн, яка складається з боргу за поставлений "Газом України" підприємствам Ostchem газ у 2010-2011 рр. і неоплачений дотепер, а також із недоотриманих компанією прибутків. Зокрема, на "Рівнеазот" припадає 1,0 млрд грн заборгованості і 0,7 млрд грн недоотриманих прибутків; на черкаський "Азот" - 0,5 млрд грн і 0,4 млрд грн; на концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) - 1,0 млрд грн і 0,7 млрд грн; на "Сєверодонецький "Азот" - 0,8 млрд грн і 0,6 млрд грн.

Окрім того прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК "Нафтогаз України" і компанією Ostchem, в результаті чого державі завдано збитків у розмірі 5,7 млрд грн.

Потім Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про накладання арешту на природний газ обсягом 499,1 млн куб. м, який зберігається у сховищах ПАТ "Укртрансгаз" і належить підприємствам групи компаній Ostchem. Зокрема, під арешт потрапили на 442,2 млн куб. м газу "Сєверодонецького "Азоту", 49,4 млн куб. м газу "Рівнеазоту", 7,5 млн куб. м газу "Стиролу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА