19:18 19.05.2015

Міноборони спростовує інформацію про відмову їхніх чиновників у лікуванні поранених бійців АТО в Угорщині - проти виступила угорська сторона

2 хв читати

У Всеукраїнській громадській спілці "Слава Україні" стверджують, що чиновники Міністерства оборони України відмовилися забезпечити можливість безкоштовного лікування пораненим у зоні АТО військовослужбовцям в Угорщині. В оборонному відомстві заявили, що відмова надійшла від угорської сторони.

"Ми звертаємося до Міністерства (оборони - ІФ) із вимогою пояснити бійцям, які зараз в госпіталі, їхнім матерям, чому українські чиновники відмовляють у лікуванні, чому життя наших солдатів списують на незрозумілі "санітарні втрати", - сказав голова Всеукраїнської громадської спілки "Слава Україні" Андрій Верлатий на прес-конференції в Києві у вівторок.

У цьому контексті він навів приклад із відмовою з боку чиновників Міноборони забезпечити безкоштовне лікування пораненим бійцям АТО в Угорщині та звернувся до оборонного відомства з вимогою пояснити факт такої відмови.

Волонтер Іванна Будник, яка опікується пораненими в АТО, також розповіла на прес-конференції про відмову керівництва військово-медичного департаменту Міноборони у безкоштовному лікуванні в Угорщині.

У свою чергу прес-служба Міністерства оборони поширила заяву, в якій спростовує інформацію від спілки "Слава Україні".

"Щодо випадку, який наводить пан Верлатий, то на момент звернення угорських колег у госпіталі МО перебувало 27 поранених бійців, які не потребували високотехнологічної медичної допомоги. Угорським колегам було запропоновано прийняти наших бійців на реабілітацію, однак угорська сторона не прийняла таку пропозицію", - йдеться у заяві прес-служби оборонного відомства.

У Міноборони також наголосили, що на сьогодні понад 100 бійців проліковано в США, Канаді, Німеччині, країнах Балтії, Ізраїлі, Польщі, Франції, Болгарії, Греції.

"Як правило, представники країн приїздять попередньо та відбирають поранених спільним рішенням консиліумів з українськими фахівцями. Окрім того, питання надання висококваліфікованої та високоспеціалізованої медичної допомоги вирішується координаційною радою при Національній академії медичних наук України. Рішення про організацію такого консиліуму покладено на Військово-цивільний координаційний штаб медичної допомоги, який створено, зокрема, для координації всіх медичних служб силових структур, цивільного сектора та академії", - роз'яснили в Міноборони.

За їхніми даними, нині за кордоном проходять лікування 40 українських військовослужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА