20:32 19.05.2015

Японія надала Україні $1,5 млрд кредитних гарантій і додаткову допомогу в $316,6 млн - Адміністрація президента

2 хв читати
Японія надала Україні $1,5 млрд кредитних гарантій і додаткову допомогу в $316,6 млн - Адміністрація президента

Заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий провів зустріч із заступником міністра закордонних справ Японії Ясумасою Нагаміне, під час якої сторони обговорили надання Україні фінансової допомоги.

"В.Чалий подякував японській стороні за масштабну фінансову допомогу Україні, зокрема виділення $1,5 млрд кредитної допомоги на реалізацію низки проектів на підтримку розвитку. Заступник голови Адміністрації президента України також позитивно відзначив рішення уряду Японії про виділення Україні додаткової допомоги у розмірі $316,6 млн для стабілізації національної економіки та на підтримку реформ", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті президента України у вівторок.

В.Чалий висловив вдячність Японії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Він зазначив, що позиція Японія є дуже важливою, особливо напередодні саміту Великої сімки, який відбудеться 7-8 червня в Німеччині, і де Україна очікує уваги до питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі та обговорення шляхів протидії російської агресії.

Сторони обговорили стан виконання Мінських домовленостей та перспективи розгортання міжнародної миротворчої місії під егідою ООН в Україні.

"Я.Нагаміне запевнив у готовності Японії і надалі всебічно підтримувати Україну, зокрема шляхом консолідації зусиль міжнародної спільноти", - інформує прес-служба Адміністрації президента.

Крім того, сторони відзначили важливість подальшого розвитку двосторонніх відносин та обговорили стан реалізації домовленостей, досягнутих на найвищому рівні. У цьому контексті наголошувалося на важливості завершення країнами внутрішніх процедур, необхідних для набуття чинності угодою між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій від 5 лютого 2015 року.

Заступник голови АПУ високо оцінив укладення наприкінці квітня цього року домовленості між урядами України та Японії про надання японською стороною $16,6 млн для реалізації проектів із відновлення соціально-економічної інфраструктури постраждалих районів Донецької та Луганської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА