11:34 21.05.2015

Українська сторона СЦКК просить СММ ОБСЄ перевірити можливість використання бойовиками фосфорних боєприпасів у Пісках

1 хв читати

Українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) звернулася до спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ з проханням перевірити можливість використання бойовиками фосфорних боєприпасів при обстрілі н.п. Піски (Донецька обл.).

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбук, представник СЦКК генерал-майор Андрій Таран звернувся до СММ ОБСЄ. За його даними, спецмісія отримала чергові дані щодо ескалації конфлікту на сході України в СЦКК. Зокрема, глава української сторони СЦКК просить СММ перевірити факти чергового обстрілу н.п. Піски в ніч з 18 на 19 травня і можливість використання терористами фосфорних боєприпасів.

"Ми були б дуже вдячні за належну реакцію міжнародної організації на чергові порушення бойовиками Мінських домовленостей і можливі випадки застосування забороненої зброї", - зазначив А.Таран.

Раніше СЦКК повідомляв про те, що бойовики обстрілювали н.п. Піски в ніч на 19 травня, ймовірно, фосфорними боєприпасами.

Пізніше СММ ОБСЄ зафіксувала поблизу н.п. Піски слід від, імовірно, фосфорної міни, але доказів цього не має.

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко підтвердив інформацію про використання бойовиками на Донбасі фосфорних боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА