12:05 21.05.2015

У Києва є доказова база диверсійної діяльності російських спецназівців ГРУ на Донбасі - СБУ

2 хв читати
У Києва є доказова база диверсійної діяльності російських спецназівців ГРУ на Донбасі - СБУ

Російські спецназівці ГРУ на ротаційній основі перебувають на Донбасі з квітня 2014 року і провадять розвідувальною і диверсійною діяльністю, заявляють в СБУ.

"Після незаконної анексії Криму і як тільки активна фаза конфлікту, спровокована РФ, була завершена, 3-тя окрема бригада спецназу ГРУ була перекинута на територію Луганської області і приблизно з квітня минулого року була на основі ротації", - сказав начальник Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Віталій Найда на брифінгу в четвер у Києві.

Він повідомив, що з квітня 2014 р. сталися як мінімум 4 ротації цієї бригади, щоразу змінювалося 200-220 військовослужбовців. Доказом цьому є технічно задокументовані матеріали, які будуть залучені до кримінального провадження.

За словами представника СБУ, остання ротація відбулася 18 лютого 2015 р., перше місце дислокації було в Молодогвардійську, а штаб розмістився в Луганську.

Після інциденту із захопленням двох співробітників російського ГРУ підрозділи 17 травня, що перебувають в Україні, отримали бойовий наказ терміново переміститися на територію Росії з метою не допустити їх ідентифікації, зокрема спостерігачами СММ ОБСЄ.

В.Найда також заявив, що українська контррозвідка має чіткі свідчення діяльності групи капітана Євгена Єрофєєва в 20 різних місцях на Донбасі. Група готувала і проводила диверсії, готувала засідки, мінувала території, встановлювала фугаси для знищення мирних громадян, займалася ліквідацією українських військових. Останній бойовий наказ, який отримала група Єрофєєва, - захоплення пгтсмт Щастя . "Усе це буде доказом у підготовлюваному суді над затриманими ", - заявив В.Найда.

"Встановлено особи 14 з 16 військовослужбовців (групи Єрофєєва). Ми знаємо їх імена, псевдоніми, військові звання і передамо ці дані в міжнародні судові інстанції", - сказав контррозвідник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА