13:06 23.05.2015

Рішення ВР щодо боргу України саме по собі є підставою пред'явити кредити до погашення – прем'єр РФ Медведєв

2 хв читати
Рішення ВР щодо боргу України саме по собі є підставою пред'явити кредити до погашення – прем'єр РФ Медведєв

Рішення Верховної Ради України щодо питання про зовнішній борг країни, навіть не будучи реалізованими на практиці, вже можуть вважатися підставою для пред'явлення кредитів до дострокового погашення, вважає прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Вони, мабуть, напружилися після певних заяв, які почули з різних країн, зокрема з Російської Федерації. І сказали, що ми поки що нічого не зробили. В уряду є лише право цим скористатися. Але ми з вами розуміємо, що іноді наміри важливіші, ніж самі дії", - заявив Д.Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в субботу с Сергеем Брилевым" на телеканалі "Россия 1".

"І взагалі, чесно кажучи, якщо міркувати як юристи, в цьому разі вже самого ухвалення цього рішення Верховною Радою, на мій погляд, достатньо для того, щоб вимагати дострокового стягнення цих боргів", - сказав він.

Приватні борги, про можливий мораторій на обслуговування яких йдеться, у разі з Росією - не зовсім приватні, зазначив глава уряду РФ. "Вони не зовсім приватні тому, що займали у наших банків, зокрема банків з державною участю. Отже, нам і ці борги не байдужі. Ми їх будемо стягувати", - зазначив Д.Медведєв.

За його словами, "банки користуватимуться всім інструментарієм, який існує, зокрема, природно, і судовими процедурами". "Тому що, судячи з тієї заяви, яка пролунала, це поширюється на борги, які були отримані від різних установ, від різних компаній, зокрема з РФ", - додав глава російського уряду.

Відповідаючи на запитання, чи буде Росія на тлі рішень Верховної Ради протидіяти ухваленню рішень про підтримку України за лінією МВФ, Д.Медведєв нагадав, що "заблокувати ми самі по собі нічого не можемо, тому що для того, щоб блокувати, треба мати блок-пакет" (нині право вето в МВФ мають тільки США - ІФ).

"Але ми, природно, в рамках своєї частки голосів про це скажемо. І я впевнений, що такі рішення вплинуть у кінцевому підсумку і на позицію інших кредиторів, і на позицію інших учасників Міжнародного валютного фонду", - заявив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА