13:04 25.05.2015

Заарештовані за розтрату директор і головбух харківського "Житлокомсервісу" звільнені під заставу – джерело

2 хв читати
Заарештовані за розтрату директор і головбух харківського "Житлокомсервісу" звільнені під заставу – джерело

Директор харківського КП "Житлокомсервіс" Олександр Яковлєв і головний бухгалтер підприємства Ірина Кузнєцова, підозрювані в розтраті понад 10 млн грн, звільнені з-під арешту під заставу, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело.

"Було внесено заставу і обидва вийшли ще в суботу", - розповів співрозмовник агентства.

Водночас, він не зміг уточнити, чи відсторонені підозрювані від виконання посадових обов'язків на час досудового слідства.

У прес-службі Харківської міськради інформацію про те, що А. Яковлєв і В. Кузнєцова випущені під заставу, не підтвердили і не спростували.

Як повідомлялося, 21 травня Печерський райсуд Києва визначив запобіжний захід щодо директора харківського КП "Житлокомсервіс" А. Яковлєва і головного бухгалтера підприємства у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 1 млн 218 тис. грн кожному.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, А. Яковлєва і В. Кузнєцова підозрюють у тому, що шляхом службового підроблення розтратили гроші комунального підприємства "Житлолкомсервіс" на загальну суму 10 млн 394 тис. грн, чим завдали збитків державі в особі комунальної громади м. Харкова в особливо великих розмірах.

Як повідомлялося, в листопаді 2014 р. було розпочато кримінальне провадження за фактом розкрадання майна КП "Житлокомсервіс" його посадовими особами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). За даними слідства, посадові особи підприємства перерахували фіктивним контрагентам лише за попередніми розрахунками 25 млн грн для подальшого їх переведення в готівку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА