13:16 26.05.2015

"Інтер" вбачає політичний тиск у повідомленні МВС про досудове розслідування правопорушень, пов'язаних із телеканалом

2 хв читати
"Інтер" вбачає політичний тиск у повідомленні МВС про досудове розслідування правопорушень, пов'язаних із телеканалом

Телеканал "Інтер" заявляє про безпідставність повідомлення про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформації стосовно двох фактів правопорушень, нібито пов'язаних із неправомірними діями невстановлених осіб щодо телеканалу. Повідомлення з'явилося 25 травня 2015 року на офіційному сайті МВС України.

"Приводи оголошеного досудового розслідування безпідставні й абсурдні. Очевидно, це чергова політична атака з боку влади в особі МВС України і представників "Народного фронту" на власників і колектив "Інтера", яка здійснюється з метою незаконного рейдерського захоплення найпопулярнішого українського телеканалу", - зазначено в заяві телеканалу.

Телеканал оцінює такі кроки як "тиск на свободу слова і системний наступ на незалежні ЗМІ, пов'язаний з тим, що в новинах на телеканалі "Інтер" виходять матеріали про корупцію в уряді".

"Ми бачимо в цих діях серйозну загрозу свободі слова та всім незалежним ЗМІ в Україні й розцінюємо такі дії з боку політиків і силових структур як прямий шлях до жорсткої цензури і диктатури. Ми виступаємо проти політичного тиску на телеканал "Інтер" і всі незалежні ЗМІ", - зазначено в заяві.

Як повідомлялося, Головне слідче управління МВС України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесло відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - зазначено в повідомленні на сайті МВС.

За інформацією МВС, з’ясовано, що в 1997 і 1999 рр. невстановлені представники Фонду держмайна України, зловживаючи службовим становищем, здійснили незаконну передачу в приватну власність 20% акцій телеканалу "Інтер", унаслідок чого державі завдано збитку в сумі понад $800 млн. У 2010-2011 рр. невстановлені особи із засновників телеканалу "Інтер" здійснювали вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу, що виявлялося в контролі змісту трансльованої в ефірі інформації.

Також повідомлялося, що 3 лютого 2015 року пакет акцій ПРАТ "Телеканал "Інтер" у розмірі 29%, "Перший канал" (Москва, РФ), що належав ВАТ, було перереєстровано на кіпрську Vacea Ventures Limited. Перед цим Group DF Дмитра Фірташа повідомила про те, що GDF Media Limited і підконтрольна їй Inter Media Group Limited сконцентрували 100% "Інтер", викупивши 29% у "Першого каналу" і 10% у ТОВ "Пегас телебачення" (Україна), після чого 100% акцій телеканалу "Інтер" повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Д.Фірташ (мажоритарний пакет) і С. Льовочкін (міноритарний пакет).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА