14:06 27.05.2015

Низка компаній вимагає стягнути з "АероСвіту" близько 2,4 млрд грн заборгованості, окрім вимог Коломойського

2 хв читати
Низка компаній вимагає стягнути з "АероСвіту" близько 2,4 млрд грн заборгованості, окрім вимог Коломойського

Господарський суд Київської області отримав кредиторські заяви низки компаній про стягнення заборгованості з непрацюючої авіакомпанії "АероСвіт" (Київ) на загальну суму 2,383 млрд грн.

Згідно з рішенням суду, оприлюдненими в Єдиному держреєстрі судових рішень, зокрема, суд отримав заяву від компанії "Ей Джей Волтер Авіейшн Лімітед" про стягнення з авіаперевізника 97,447 млн грн. Розгляд цього питання суд переніс на 2 червня 2015 року.

Суд також отримав кредиторські заяви компанії Triton Aviation International від 6 квітня про визнання кредиторських вимог у сумі 178,761 млн грн та 56,125 млн грн. Заяви про визнання кредиторських вимог суд задовольнив 15 травня.

Крім того, було отримано й у більшості визнано кредиторські вимоги компанії Castle 2003-2С на 57,4 млн грн, компанії BBAM Aircraft Holdings 118 на 331,8 млн грн, ПАТ "Укрсоцбанк" на 133,1 млн грн, компанії Castle 2003-1А на 11,919 млн грн; Міжнародної лізингової фінансової корпорації на 185,027 млн грн, компанії Aviation Display на 38,903 млн грн, компанії Castle 2003-2F - на 81,738 млн грн і ТОВ "Рапекс1" на 15,362 млн грн.

Найбільшу вимогу серед компаній висунуло підприємство з іноземними інвестиціями "Альбіон" у сумі 1,196 млрд грн.

Згідно з рішенням суду, вимоги "Альбіону" стосуються заборгованості за договором постачання авіапалива від 2008 року, укладеного "АероСвітом" і ВАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" (контролюється групою "Приват" І.Коломойського - ІФ). Зокрема, заявлено заборгованість за договором за січень-листопад 2012 року. Факт постачання зазначеного палива, підтверджений відповідними актами прийому-передачі нафтопродуктів і рахунками-фактурами, боржник не оспорює. Поставлене за договором відповідно до актів за зазначений період паливо оплачене не було, а в грудні 2015 року ПІІ "Альбіон" і "Укртатнафта" уклали договір про відступлення права вимоги зазначеної заборгованості.

Як повідомлялося, бізнесмен Ігор Коломойський через суд вимагає стягнути з "АероСвіту" близько 3 млрд грн заборгованості.

"АероСвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, розпочав процедуру банкрутства наприкінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду, припинив діяльність і нині авіарейсів не виконує.

"АероСвіт" разом із також збанкрутілою "Донбасаеро" та компанією "Дніпроавіа" входив до альянсу "Українська авіаційна група", який пов'язували з українською групою "Приват" (Дніпропетровськ). Пізніше "Дніпроавіа" вийшла з альянсу.

Господарський суд Київської області 4 березня 2015 року знову порушив справу про банкрутство "АероСвіту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА