15:30 27.05.2015

Яценюк доручив міністру МВС знайти директора компанії, що не поставила придбані за державні кошти препарати від ВІЛ/СНІД на 52,6 млн грн

2 хв читати
Яценюк доручив міністру МВС знайти директора компанії, що не поставила придбані за державні кошти препарати від ВІЛ/СНІД на 52,6 млн грн

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу доручив міністру МВС Арсену Авакову знайти директора компанії "Вектор-Фарма", яка наприкінці 2014 року стала переможцем тендера не поставку препаратів від ВІЛ/СНІД на 52,6 млн грн, але не виконала зобов'язання.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, компанія-дистриб'ютор "Вектор-Фарма" стала переможцем цього тендера та отримала всю суму за поставку препаратів індійського виробника в грудні 2014 року. При цьому контракт із постачальником передбачав можливість поставки протягом 180 днів.

Водночас індійська компанія-виробник гроші за препарати не отримала.

"Гроші "Вектор-Фарма" отримала в грудні. На жаль, їм було надано можливість поставити ці препарати протягом 180 днів. Виробники препаратів - це індійська компанія. Я спілкувався і з послом Індії, і з Асоціацією індійських фармвиробників, і з самою компанією-виробником. "Вектор-Фарма" – фірма, що уклала договір з МОЗ, просто не виходить на зв'язок. Ми просимо допомогти, нехай правоохоронні органи займуться цим. Так ми хоча б дізнаємося, куди вони ("Вектор-Фарма" - ІФ) зникли, чому досі не було сплачено (виробнику – ІФ) те, що було передбачено контрактом", - сказав О. Квіташвілі.

Він зазначив, що, згідно з договором з "Вектор-Фарма", препарати мали бути поставлені до 19 червня.

Прем'єр-міністр сказав, що правоохоронні органи мають з'ясувати, хто з керівників МОЗ у 2014 році підписував договір з "Вектор-Фарма".

"З бюджету гроші на закупівлю препаратів пішли. Арсен Борисович, є велике прохання невідкладно допомогти цій фірмі "Вектор-Фарма" виконати контракт. А також допомогти нам терміново знайти директора цієї компанії. Арсенію Борисовичу, прохання підняти договір і з'ясувати, хто його підписував: там, начебто це був заступник міністра. Прошу запитати у цього заступника міністра, в якому стані він його підписував", - сказав А. Яценюк.

За словами О. Квіташвілі, на сьогодні запасів препаратів, закуплених за програмою лікування ВІЛ/СНІДу, вистачить до кінця червня. Індійський виробник готовий поставити препарати протягом 10 днів.

МОЗ проводить переговори з міжнародними гуманітарними організаціями про можливості, у разі, якщо контакт з "Вектор-Фарма" не буде виконано, надати МОЗ гуманітарну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА