19:53 31.05.2015

СММ ОБСЄ недорахувала десятків одиниць великокаліберної артилерії на майданчиках "ДНР"/"ЛНР" та ЗСУ

1 хв читати
СММ ОБСЄ недорахувала десятків одиниць великокаліберної артилерії на майданчиках "ДНР"/"ЛНР" та ЗСУ

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) інформують, що під час відвідування майданчиків для зберігання важкого озброєння Збройних сил України, а також "ДНР" і "ЛНР", не було десятків одиниць великокаліберної артилерії.

Так, у звіті СММ ОБСЄ за 19.30 29 травня, оприлюдненому в суботу ввечері, зазначається, що з майданчиків ЗСУ зникли сім гаубиць на буксирі "Мста-Б" і шість реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град".

На майданчиках, які належать "ЛНР", спостерігачі Місії недорахувалися дев’яти РСЗВ "Град", а на майданчиках "ДНР" - шести самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", двох гаубиць Д-30. Представники "ДНР" пояснили спостерігачам, що гаубиці Д-30 було переведено в район на південь від Тернового. У СММ ОБСЄ зазначили, що таке переміщення важкої техніки є порушенням Мінських угод.

Також в Місії зазначили, що їхню роботу обмежували "треті особи", а також міркування безпеки. Спостерігачі СММ, як і раніше, не відвідують н. п. Широкине (поблизу Маріуполя) з міркувань безпеки.

Крім цього, в районі донецького аеропорту СММ фіксує "постійне зростання кількості порушень режиму припинення вогню, і згідно з їхніми спостереженнями, тільки за сім годин роботи Місії в цьому районі 29 травня спостерігачі чули загалом 179 вибухів, більшість із яких кваліфікували як мінометні міни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА